Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimente neperisabile. Ce poți păstra mai mult timp în casă, fără să îți afecteze sănătatea

Alimente neperisabile. Ce poți păstra mai mult timp în casă, fără să îți afecteze sănătatea

GALERIE FOTO (7) Alimente neperisabile

Alimente neperisabile. Vremurile grele ne îndeamnă să ne adunăm provizii și să le depozităm în cămară. Cu toate astea, trebuie să avem grijă pentru că există alimente care se pot strica foarte repede. Mai jos, v-am pregătit o listă cu cele mai bune alimente neperisabile de care sigur aveți nevoie!

Alimente neperisabile. Ce poți păstra mai mult timp în casă, fără să îți afecteze sănătatea

Alimente neperisabile. Pandemia de coronavirus ne-a oferit o lecție de viață. În această perioadă, oamenii au fost nevoiți să își facă provizii, mai ales că au stat luni de zile închiși în casă. Există multe situații care te îndeamnă să îți faci provizii și să le duci în cămară. Cea mai mare problemă este faptul că unele alimente se vor strica foarte repede. Ei bine, pentru asta există o soluție, și anumele alimentele neperisabile. Mai jos aveți o listă cu alimentele neperisabile care vă vor ajuta în situații dificile!

Fructe şi legume uscate

Chiar dacă majoritatea fructelor și legumelor proaspete au o durată scurtă de valabilitate, produsele uscate sunt considerate neperisabile. Dacă sunt păstrate corect, fructele uscate pot fi în siguranță la temperatura camerei până al 1 an. Legumele uscate pot fi păstrate în cameră aproximativ jumătate de an.

Fructe şi legume uscate

Boabe de fasole şi conserve

Boabele de fasole uscate și conservele sunt alegeri foarte bine. Conservele pot fi păstrate la temperatura camerei timp de 2-5 ani, în timp ce fasolea poate dura până la 10 ani.

Boabe de fasole şi conserve

Unturi de nuci şi alune

Chiar dacă temperaturile de depozitare pot afecta durata de valabilitate, untul de arahide comercial se păstrează până la 9 luni la temperatura camerei. Untul de arahide natural, care nu conține conservanți, se menține până la 3 luni la 10 grade Celsius și doar 1 lună la 25 grade Celsius.

Unturi de nuci şi alune

Conserve de peşte şi carne

Anumite tipuri de conserve pot fi păstrate în siguranță, fără frigorifice, pentru o perioadă lungă de timp. Așadar, dacă vreți să cumpărați conserve de pește și carne și să o depozitați în cămară, veți face o alegere foarte bună. Cu toate astea, asigurați-vă că citiți indicațiile menționate pe ambalaj!

Cereale

Cereale sunt alimente neperisabile, așa că nu vă faceți griji dacă le aveți în cămară de mai mult timp. Cerealele integrale precum ovăzul, oreazul și orzul au o duratp de viață mult mai lngă decât alte surse de produse neperisabile de carbohidrați.

Pastrama

O practică folosită de mulți ani este conservarea cărnii. Cel mai bun mod de a prepara carnea pentru a o păstra bună, este saramura. Se folosesc conservanți, arome și alți aditivi. Este important de reținut faptul că aceste alternative nu sunt echivalente din punct de vedere nutrițional cu produsele pe bază de carne.

Pastrama

Supa

O alegere excelentă sunt supele conservate și uscate. Majoritatea au un nivel scăzut de acid și pot dura până la 5 ani la temperatura camerei. Excepție fac soiurile pe bază de toamnă, care au un termen de valabilitate de aproximativ 18 luni.

Laptele pasteurizat şi laptele fără lactoză

Laptele nepasterurizat și multe tipuri de lapte derivat din plante sunt făcute pentru a se menține la temperatura camerei. Trebuie să citiți etichetele. Laptele aseptic este procesat și ambalat diferit, pentru că este încălzit la temperaturi mai ridicate.

Laptele pasteurizat
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: