Redactia.ro
Home » Știri » Alimente pe care nu ştiai că le poţi congela. Sunt sigure pentru consum și eviți risipa

Alimente pe care nu ştiai că le poţi congela. Sunt sigure pentru consum și eviți risipa

Alimente pe care nu ştiai că le poţi congela. Sunt sigure pentru consum și eviți risipa

Iată o listă cu anumite alimente la care poate nu te-ai fi gândit că le poți congela! E important, însă, să faci asta la momentul potrivit și cât mai corect posibil. Iată detalii!

Alimente pe care nu ştiai că le poţi congela. Sunt sigure pentru consum și eviți risipa

Brânza, ouăle fierte sau proaspete, dar și multe altele plus o serie de legume se pot păstra foarte bine la congelator.

Brânza

Poți congela orice tip de brânză, iar lista poate include caș, mozzarella, brânză de burduf, parmezan, cremă de brânză și altele. Pune o bucată de brânză în congelator sau o poți rade și apoi să o pui într-o caserolă. Consumă în termen de maximum două luni.

Orice tip de lapte

Orice tip de lapte poate fi congelat. Dacă  se apropie de data de expirare, îl poți congela. Dacă alegi să îngheți laptele într-o sticlă, lasă puțin spațiu în partea de sus pentru că volumul o să crească pe măsură ce va îngheța.

Ouă proaspete sau fierte

La fel ca produsele lactate, ouăle au o dată scurtă de valabilitate. Pentru a le păstra pentru mai mult timp, pune-le în congelator! Acestea pot sta proaspete maximum 6 luni. În cazul celor crude, este bine să le congelezi pe cele proaspete, care au coajă intactă. Sparge ouăle întregi într-un recipient de congelator, amestecă-le, adaugă o linguriță de sare și depozitează-le în congelator, până la 3 luni. De la ouăle fierte, poți congela doar gălbenușurile. Reține că ouăle nu se consumă recongelate, potrivit clicksanatate.ro.

Pe aceeași listă, poți include: pesto, pastele gătite, care se păstrează cel mai bine la congelator pregătite „al dente”, unt și verdețuri precum: pătrunjel, mărar, leuștean, tarhon și țelină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: