Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentul care este un drog pentru organism. De ce trebuie consumat cât mai rar

Alimentul care este un drog pentru organism. De ce trebuie consumat cât mai rar

GALERIE FOTO (2)

Specialiștii germani au descoperit un aliment care este considerat un corp pentru corp. Numit și ”moartea albă”, consumul ridicat al acestui medicament favorizează îmbătrânirea prematură a corpului și crește riscul apariției afecțiunilor grave.

 

De ce este ca un drog pentru corp

 

Dulciurile reprezintă o tentație pentru mulți. Puțini sunt cei care știu că această tentație culinară are efecte nocive asupra organismului dacă este consumat în exces.

Este vorba despre zahărul alb, considerat un drog, fiind lipsit în totalitate de nutrienți.

Directorul serviciului de sănătate din Amsterdam, Paul van der Velpen, spunea că zahărul este un drog precum tutunul și alcoolul. Acesta este de părere că pe fiecare ambalaj ar trebui să existe un avertisment în acest sens. Zahărul alb este un produs chimic, industrial, ceea ce înseamnă că nu este indicat pentru consumul uman.

Și medicul Florin Ioan Bălănică specializat în Medicină Personalizată şi Nutriţie, a spus pentru CSID cât de mult rău poate produce zahărul alb.

,,Zahărul este folosit în alimentaţie pentru a îndulci mâncărurile şi băuturile, dar şi drept conservant. Se digeră repede, constituind o sursă rapidă de glucoză, un monozaharid care este folosit în celule pentru producerea de energie.
Există două tipuri de zahăr: brut, nerafinat, care, pe lângă zaharoză, mai păstrează şi urme din alte substanţe naturale provenite din planta de extracţie, şi zahărul alb, rafinat, care conţine exclusiv zaharoză, toate celelalte substanţe fiind înlăturate prin procedee chimice’’, a spus medicul Florin Bălănică.

Zahărul consumat în exces afectează sistemul cardiovasuclar. Este demonstrat faptul că zahărul consumat în cantități foarte mari poate crește riscul apariției bolilor cardiace. mai mult, afectează și sistemul de pompare al inimii, putând provoca chiar infacrt miocardic.

Specialistul Paul van der Velpen, este de părere că tot mai multe persoane ajung supraponderale din cauza consumului excesiv de zahăr. Astfel, evitarea lui este considerată o provocare la fel de mare precum lăsatul de fumat.

Olandezul a adus în sprijinul teoriei sale mai multe concluzii ale unor studii. Potrivit acestora, aunci când oamenii mănâncă grăsimi sau proteine se opresc în momentul în care s-au săturat, însă, nu același lucru se întâmplă și în cazul zahărului. Pe de altă parte, zahărul are efecte negative și pentru sănătatea mintală. Astfel, zahărul are efecte negative asupra stabilității emoționale și psihice.

Conform playtech.ro, procesul asimilării zahărului în organism poate provoca iritarea persoanei, tulburări și tensionări. Însă, zahărul poate slăbi și capacitatea organismului de a răspunde stresului, ceea ce poate împiedica persoanle să facă față  cauzelor lui.

Deși dulcele este un aliment numai bun în cazul unei depresii, consumul exagerat de zahăr poate să amorțească emoțiile și să agraveze simptomele de tristețe și oboseală.

Pe de altă arte, un consum mare de zahăr poate crește riscul depresiei. Consumul excesiv poate provoca chiar dezechilibre în anumite substanțe chimice din creier, mai precizează sursa citată. Dezechilibrele de acest felpot dezvolta, în timp, și o tulburare mintală.

Un studiu din 2017 arată că există cu 23% mai multe șanse ca bărbații care consumă o cantitate mai mare de zahăr, fie 67 de grame, fie mai mulr, zilnic, să primească un diagnostic de depresie clinicăîntr-un timp de cinci ani.

Mai mult, CSID arată că zahărul și alcoolul au același efect asupra corpului. Zahărul accelerează procesul de îmbătrânire.

,,Zahărul se ascunde în majoritatea alimentelor din comerţ. De aceea, le sugerez pacienţilor mei să citească cu atenţie eticheta produselor pe care le cumpără. Chiar dacă vorbim despre cele care nu sunt dulci (sos de roşii, dressing de salată, apă tonică, pâine), acestea conţin zahăr. Din păcate, de-a lungul unei zile ajungem să consumăm cantităţi imense de zahăr, chiar şi fără să ne dăm seama, pentru că nu se numeşte aşa’, a mai spus și medicul Florin Ioan Bălănică.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: