Redactia.ro
Home » Știri » Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Florii. Cine îl consumă va avea noroc tot restul anului

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Florii. Cine îl consumă va avea noroc tot restul anului

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Florii. Cine îl consumă va avea noroc tot restul anului

Doar câteva zile ne despart de Paște dar, înainte de Paște, are loc o altă sărbătoare importantă: Floriile. Acestea sunt sărbătorite cu o săptămână înaintea Învierii și vine la pachet cu o mulțime de tradiții și obiceiuri. Una dintre cele mai importante vizează preparatele care se consumă obligatoriu în ziua cea mare, despre care se spune că aduce mare noroc.

Ce se mănâncă de Florii

Duminică, pe data de 9 aprilie, creștin-ortodocșii serbează Duminica Floriilor. De Florii există numeroase tradiții și superstiții pe care trebuie să le respectăm pentru a ne asigura că avem noroc. Printre ele se numără și obiceiurile legate de preparatele care se consumă în acea zi, despre care se spune că aduc mare noroc celui care le consumă.

De precizat că încă ne aflăm în perioada de post, ceea ce înseamnă că se pregătesc doar mâncăruri fără carne, lapte sau ouă. Nelipsit este, de asemenea, și peștele, pentru că este dezlegare pentru acest tip de carn, detaliu clar precizat și în calendarul ortodox. Se spune că în această zi Iisus ar fi cerut să mănânce pește, motiv pentru care și Biserica oferă ocazia celor care postesc să se delecteze din acest preparat.

O altă tradiție spune că persoanele care mănâncă pește de Intrarea Domnului în Ierusalim vor avea mare noroc în viață. Vor fi înzestrate cu puteri tămăduitoare și vor reuși să se vindece de orice boală grea. De asemenea, familiile care pun pe masă preparate pe baza acestui tip de carne vor avea înțelegere și armonie în casă tot restul anului.

Tradiții importante de Florii

O altă tradiție importantă de Florii spune, atât la ortodocși, cât și la catolici, că trebuie să duci ramuri de salcii la Biserică. Preotul le sfințește, iar credincioșii le duc acasă și le așază la icoană, pentru a fi feriți de spiritele rele și orice boală grea.

De asemenea, în această zi se spune că nu este bine să te speli pe cap. Cei care nu țin cont de această superstiție ar albi înainte de vreme. Mai mult, nu ai voie să muncești la câmp sau să faci treburi casnice, ci doar să mergi la biserică și apoi să te relaxezi alături de cei dragi.

Tradiția spune că așa cum va fi vremea de Florii, tot așa va fi și în prima zi de Paște. De Florii suint sărbătorite femeile care poartă numele de Viorica, Florentina, Florica sau alte derivate și bărbații numiți Florin, Viorel, Florian, etc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: