Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentul pe care trebuie să îl consumi neapărat de Florii. Vei avea noroc tot anul

Alimentul pe care trebuie să îl consumi neapărat de Florii. Vei avea noroc tot anul

Alimentul pe care trebuie să îl consumi neapărat de Florii. Vei avea noroc tot anul

Iată ce aliment trebuie să consumi neapărat de Florii! Așa vei avea noroc tot anul!

Alimentul pe care trebuie să îl consumi neapărat de Florii

Floriile sunt sărbătorite în România cu mult entuziasm și nu se limitează doar la momentul sărbătorit în biserică, ci și la toate celelalte tradiții și obiceiuri care vin la pachet cu această sărbătoare religioasă. Una dintre aceste tradiții se referă la consumul de pește în ziua de Florii, un obicei care este respectat cu mare sfințenie de mulți români.

De ce se mănâncă pește de Florii și care este importanța acestui aliment?

Floriile sunt sărbătorite cu o săptămână înainte de Paște și marchează intrarea lui Iisus în Ierusalim, atunci când oamenii îi întindeau ramuri de palmier în semn de respect și de venerație. Această sărbătoare religioasă vine la pachet cu mai multe tradiții și obiceiuri care sunt respectate cu sfințenie de către credincioși și nu numai.

Unul dintre aceste obiceiuri se referă la consumul de pește în ziua de Florii. Pe lângă faptul că este o tradiție respectată de mulți români creștini ortodocși, există și o explicație religioasă pentru acest obicei. Se spune că în ziua de Florii, Iisus Hristos ar fi cerut să i se dea să mănânce pește, motiv pentru care și Biserica oferă ocazia celor care postesc să se delecteze cu acest aliment. Astfel, pe lângă semnificația religioasă a acestui obicei, există și o componentă socială importantă, deoarece această tradiție a adunat în jurul mesei numeroase familii și prieteni, care împart această experiență culinară împreună.

Vei avea noroc tot anul

Conform tradiției, persoanele care mănâncă pește în ziua de Intrarea Domnului în Ierusalim, adică în ziua de Florii, vor avea mare noroc în viață. Acești oameni vor fi înzestrați cu puteri tămăduitoare și vor reuși să se vindece de orice boală grea.

De asemenea, familiile care pun pe masă preparate pe bază de pește vor avea înțelegere și armonie în casă pe tot parcursul anului.

Este important de menționat că peștele este un aliment bogat în substanțe nutritive, precum proteine, acizi grași esențiali și minerale. De aceea, consumul de pește este recomandat în mod regulat în cadrul unei alimentații sănătoase și echilibrate.

Sursa foto: edj.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: