Redactia.ro
Home » Știri » Alocaţie de la stat, după vârsta de 18 ani. Cine are acest drept și în ce condiții

Alocaţie de la stat, după vârsta de 18 ani. Cine are acest drept și în ce condiții

Alocaţie de la stat, după vârsta de 18 ani. Cine are acest drept și în ce condiții

Iată cine are dreptul să ceară prelungirea alocaţiei dupa vârsta de 18 ani și care sunt condițiile.

Alocaţie de la stat, după vârsta de 18 ani. Cine are acest drept și în ce condiții

Alocaţia de stat pentru copii este primită şi după împlinirea vârstei de 18 ani, însă doar dacă tânărul respectiv este, în continuare, elev. Astfel, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani în perioada vacanţei de vară vor avea alocaţia suspendată, urmând să o primească retroactiv după începerea anului şcolar, a transmis observatornews.ro.

Legea 61/1993

art.1

(1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare.

(2) Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.

(3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

art.4

(5) Pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3), plata alocaţiei de stat se face direct acestora, pe bază de cerere. Procedura de plată se stabileşte prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Cererea trebuie depusă la unităţile de învăţământ şi este însoţită de copia actului de identitate şi de adeverinţa eliberată de unitatea de învăţământ, prin care se atestă faptul că urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, că acestea sunt continuate fără întrerupere şi că nu repetă anul şcolar. În situaţia în care anul şcolar se repetă din motive medicale, cererea va fi însoţită şi de copia certificatului medical sau a altui document medical care atestă această situaţie, potrivit sursei menționate anterior.

În prezent, alocaţia pentru copii este de circa 630 de lei pe lună pentru cei de până în doi ani şi în jur de 255 de lei pentru copiii de peste doi ani, până în 18 ani și chiar și după această vârstă dacă ei sunt în continuare elevi. În ceea ce priveşte copiii cu dizabilităţi, alocaţia se menţine în mod constant la 630 de lei pe lună până la vârsta de 18 ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: