Redactia.ro
Home » Știri » Alocaţiile se dublează de la 1 august / Şedinţă de Guvern. Orban: Am decis să ne angajăm răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Alocaţiile se dublează de la 1 august / Şedinţă de Guvern. Orban: Am decis să ne angajăm răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Alocaţiile se dublează de la 1 august, a anunțat Ludovic Orban. Premierul a anunțat: „Am decis să ne angajăm răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi”

„În urmă cu peste doi ani de zile am iniţiat un proiect de lege pentru a transpune dorinţa oamenilor de îmbunătăţire a modului de alegere a primarilor şi de conferire a unei legitimităţi acestor primari, prin impunerea obligaţiei ca primarii să fie aleşi cu 50%+1 dintre cetîţenii care îşi exprimă votul. Proiectul a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a BPR la o comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege. (…)

Alocaţiile se dublează de la 1 august

Ca atare stimaţi colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege de alegerea priamrilor în două tururi”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern. Totodată, premierul a anunţat că alocaţiile se vor dubla de la 1 august 2020.

Ministrul Violeta Alexandru a cerut Guvernului să amâne termenul pentru dublarea alocaţiilor pentru copiii. Motivul principal pentru aceasta fiind că sumele necesare nu au fost prevăzute în buget.

„Vom creşte alocaţiile pentru copii la rectificarea bugetară, astfel încât să existe fondurile necesare”, a spus premierul Ludovic Orban.

Potrivit proiectului, „alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3);

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a Guvernului, mai prevede proiectul. Prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini