Redactia.ro
Home » Știri » Alocațiile vor crește din această lună. Cât oferă statul fiecărui copil

Alocațiile vor crește din această lună. Cât oferă statul fiecărui copil

alocatii copii

Vești bune pentru părinți! Alocațiile copiilor vor crește începând din luna februarie ținând cont că și rata inflației urmează un trend ascendent. Iată câți bani vor primi copiii din partea statului!

O nouă majorare a alocațiilor se va înregistra începând din februarie 2023, potrivit OUG 126/2021. Această ordonanță stabilește că valoarea alocației de stat pentru copii se indexează anual cu rata medie anuală a inflației. Așadar, alocațiile se vor majora cu 13, 8 la sută începând din luna februarie a acestui an, conform oficialilor.

Câți bani vor primi copiii din partea statului

După majorare, copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități) vor primi 683 de lei. Aceeași sumă va fi acordată și copiilor cu dizabilități care au o vârstă cuprinsă între trei și 18 ani. 277 de lei vor fi acordați copiilor cu vârsta între doi și 18 ani precum și tinerilor care urmează cursurile liceale sau profesionale.

Vești bune și pentru angajați. Salariul minim pe economie ar putea crește la vară

Se pare că există șanse ca din vara acestui an să aibă loc niște creșteri salariale. Invitat la o emisiune televizată, ministrul Muncii a vorbit despre planurile Executivului din următoarele luni, după ce portofoliul va reveni Partidului Social Democrat, cel din care face parte.

Conform acestuia, nu este exclus ca salariul minim pe economie să crească cu 500 de lei în vara acestui an. El a subliniat că formațiunea politică din care face parte susține necesitatea creșterii salariului minim pe economie, în condițiile în care aproximativ două milioane de români sunt nevoiți să muncească din greu pentru acești bani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: