Redactia.ro
Home » Stil de viață » Aloe Vera, 7 beneficii uimitoare

Aloe Vera, 7 beneficii uimitoare

Gelul de aloe vera este cunoscut pe scară largă pentru a ameliora arsurile solare și pentru a ajuta la vindecarea rănilor. Dar știați că planta dvs. preferată din ghiveci poate fi folosită pentru mult mai mult decât pentru ameliorarea arsurilor solare și decorarea casei?

Planta are o istorie lungă de utilizare în scopuri medicinale, datând din Egiptul antic. Planta este originară din Africa de Nord, Europa de Sud și Insulele Canare. Astăzi, aloe vera este cultivată în climatele tropicale din întreaga lume. De la ameliorarea arsurilor la stomac până la potențiala încetinire a răspândirii cancerului de sân, cercetătorii abia încep să descopere beneficiile acestei plante universale și ale numeroaselor sale produse secundare.

Ameliorarea arsurilor la stomac

Boala de reflux gastroesofagian (GERD) este o tulburare digestivă care duce adesea la arsuri la stomac. O analiză din 2010 a sugerat că consumul a 1 până la 3 uncii de gel de aloe la masă ar putea reduce severitatea GERD. De asemenea, poate ușura și alte probleme legate de digestie. Toxicitatea scăzută a plantei o face un remediu sigur și blând pentru arsurile la stomac.

Păstrarea produselor proaspete

Un studiu din 2014 publicat online de Cambridge University Press a analizat plantele de roșii acoperite cu gel de aloe. Raportul a arătat dovezi că învelișul a reușit să blocheze cu succes dezvoltarea mai multor tipuri de bacterii dăunătoare pe legume. Rezultate similare au fost găsite într-un alt studiu cu mere. Acest lucru înseamnă că gelul de aloe ar putea ajuta fructele și legumele să rămână proaspete și să elimine nevoia de substanțe chimice periculoase care prelungesc durata de valabilitate a produselor.

Simțiți efectele pozitive ale turmericului și ale ghimbirului organic asupra sistemului dumneavoastră imunitar. Sprijiniți-vă dieta cu suplimente naturale de la Amazon Elements, fără arome artificiale și conservanți chimici.

O alternativă la apa de gură

Într-un studiu din 2014Trusted Source publicat în Ethiopian Journal of Health Sciences, cercetătorii au descoperit că extractul de aloe vera este o alternativă sigură și eficientă la apa de gură pe bază de substanțe chimice. Ingredientele naturale ale plantei, care includ o doză sănătoasă de vitamina C, pot bloca placa bacteriană. De asemenea, poate oferi ușurare în cazul în care aveți gingii sângerânde sau umflate.

Reducerea nivelului de zahăr din sânge

Ingerarea a două linguri de suc de aloe vera pe zi poate face ca nivelul de zahăr din sânge să scadă la persoanele cu diabet de tip 2, potrivit unui studiuSursa sigură în fitomedicină: Jurnalul Internațional de Fitoterapie și Fitofarmacie. Acest lucru ar putea însemna că aloe vera ar putea avea un viitor în tratamentul diabetului. Aceste rezultate au fost confirmate de un alt studiuTrusted Source publicat în Phytotherapy Research care a folosit extract din pulpă.

Cumpărați suc de aloe vera

Dar persoanele cu diabet, care iau medicamente pentru scăderea glucozei, ar trebui să fie prudente atunci când consumă aloe vera. Sucul împreună cu medicamentele pentru diabet ar putea, eventual, să vă scadă nivelul de glucoză la niveluri periculoase.

Un laxativ natural

Aloe vera este considerată un laxativ natural. O mână de studii au analizat beneficiile suculentei pentru a ajuta digestia. Rezultatele par a fi mixte.

Potrivit healthline.com, o echipă de oameni de știință nigerieni a efectuat un studiu pe șobolani și a constatat că gelul făcut din plantele de apartament tipice de aloe vera a fost capabil să amelioreze constipația. Dar un alt studiuSursa de încredere a National Institutes of Health a analizat consumul de extract din frunze întregi de aloe vera. Aceste constatări au dezvăluit creșterea tumorilor în intestinul gros al șobolanilor de laborator.

În 2002, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a cerut ca toate produsele laxative cu aloe care se vând fără prescripție medicală să fie retrase de pe piața americană sau să fie reformulate.

Specialiștii sugerează că aloe vera poate fi folosită pentru ameliorarea constipației, dar cu moderație. Aceștia sfătuiesc că o doză de 0,04 până la 0,17 grame de suc uscat este suficientă.

Dacă aveți boala Crohn, colită sau hemoroizi, nu ar trebui să consumați aloe vera. Aceasta poate provoca crampe abdominale severe și diaree. Ar trebui să nu mai luați aloe vera dacă luați alte medicamente. Aceasta poate scădea capacitatea organismului dumneavoastră de a absorbi medicamentele.

Îngrijirea pielii

Puteți folosi aloe vera pentru a vă menține pielea curată și hidratată. Acest lucru se poate datora faptului că planta prosperă în climatele uscate și instabile. Pentru a supraviețui condițiilor dure, frunzele plantei stochează apă. Aceste frunze dense în apă, combinate cu compuși speciali ai plantei, numiți carbohidrați complecși, fac din ea un hidratant eficient pentru față și un analgezic.

Potențialul de a lupta împotriva cancerului de sân

Un nou studiu publicat în Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine a analizat proprietățile terapeutice ale aloe emodin, un compus din frunzele plantei. Autorii sugerează că suculenta prezintă potențial în încetinirea creșterii cancerului de sân. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a avansa această teorie.

De reținut

Există o serie de moduri de a utiliza planta aloe vera și diferitele geluri și extracte care pot fi făcute din ea. Cercetătorii continuă să descopere noi metode de a pune în valoare această suculentă. Nu uitați să vă consultați medicul dacă intenționați să folosiți aloe vera în mod medicinal, mai ales dacă luați medicamente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: