Redactia.ro
Home » Știri » Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis

Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis

GALERIE FOTO (2) Alpinistul Zsolt Torok,decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis

Regretatul alpinist Zsolt Torok a fost decorat, marți, post-mortem de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler pentru ajutorul adus sportului românesc.

Alpinistul Zsolt Torok,decorat post-mortem

Zsolt Torok a fost decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 20 august a.c., decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Torok.Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional -Pentru Merit- în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, transmite Administraţia Prezidenţiale.

Sicriul cu trupul alpinistului a fost depus luni în holul principal al Teatrului de Stat din Arad. Soția alpinistului a anunțat că slujba de înmormântare va avea loc marți, de la ora 14.00.

Zsolt Torok a fost găsit mort în Munții Făgăraș

Alpinistul a fost dat dispărut sâmbătă dimineața. După multe căutări, trupul lui Zsolt Torok a fost gpsit în zona Vârful Negoiu. Alpinistul Zorok a fost găsit fără suflare. Soția sa a fost cea care a anunțat dispariția bărbatului după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte. Un grup de alpiniști iar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte.

Trupul alpinistului a fost coborât de salvamontiști, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică. Alpinistul a căzut într-o prăpastie de 2000 m altitudine și a trebuit ridicat cu troliul. Potrivit șefului Salvamont Argeș, Ion Sanduloiu, Zsolt ar fi alunecat din cauza ploii. Apropiații alpinistului sunt de părere că Torok fie s-a aventurat destul de periculos, deși nu făcea asemenea lucruri fără asigurari, fie asigurarea s-a rupt din peretele stâncos.

Alpinistul și-a găsit sfârșitul la el acasă, nu a subestimat niciodată muntele. ’’Nu sunt şi n-am fost niciodată omul care să subestimeze muntele,″declara acesta în 2017.  Zsolt Torok era considerat unul dintre cei mai experimentați alpiniști tehnici din România, În anul 2017 a fost surprins de avalanșa din Himalaya în timp ce încerca să ajungă pe Vârful Pumori, iar un an mai târziu a reușit.

Citeste si:Un bărbat din Vaslui a murit după ce medicul de pe Ambulanță s-a speriat de doi câini pechinezi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: