Redactia.ro
Home » Homepage » Alte peste 160.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge joi în România, anunță CNCAV

Alte peste 160.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge joi în România, anunță CNCAV

Alte 163.200 de doze de vaccin AstraZeneca, al treilea vaccin disponibil în România, după Pfizer și Moderna, vor ajunge în cursul zilei de joi în țară, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Noi doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în România

Noua tranșă de vaccin va fi depozitată inițial la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, urmând să fie ulterior distribuită în centrele regionale. Transportul va fi asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin urmează să fie aduse în București pe cale terestră.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman„, se arată în comunicatul CNCAV.

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, ca urmare a primirii autorizației din partea Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru emdicamentele cărora li se impun criterii suplimentare de modul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în lanţul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

CNCAV reamintește că Agenția Naționaă a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie, acordarea autorizației condiționate de pe piață pentru vaccinul împotriva noului coronavirus, dezvoltat de compania AstraZeneca.

AstraZeneca este al treilea vaccin din România

Luni a început și vaccinarea cu serul AstraZeneca/Oxford și în România. Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva noului coronavirus din România disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene, respectiv în România.

Vaccinarea cu serul AstraZeneca a început pe 15 februarie în România. Imunizările se vor face în 180 de centre din țară, fiind în prezent peste 140 de mii de locuri rezervate. Pe baza acestui vaccin vor fi imunizate doar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-55 de ani.

Primele doze de ser de la AstraZeneca au venit în România pe cale terestră, în data de 6 ianuarie, iar programările au început din 10 februarie.În cazul vaccinului AstraZeneca, rapelul se  face la opt săptămâni.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: