Redactia.ro
Home » Știri » Alte trei localităţi din judeţul Sibiu intră în carantină. Ce restricții se impun

Alte trei localităţi din judeţul Sibiu intră în carantină. Ce restricții se impun

Alte trei localităţi din judeţul Sibiu intră în carantină

Alte trei localități din județul Sibiu au intrat în carantină. Este vorba despre Mediaş, Avrig şi Orlat. Acestea au o rată de infectare între 9 şi 15 la mia de locuitori.

Alte trei localităţi din judeţul Sibiu intră în carantină

Localitățile Mediaş, Avrig şi Orlat se alătură celorlalte patru zone din judeţul Sibiu şi intră în carantină pentru 14 zile, începând de luni de la ora 5.00. Rata de infectare la mia de locuitori este în Mediaş de 9,23 la mie, în Avrig de 9,18, iar la Orlat de 15,16, potrivit Mediafax.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a aprobat, sâmbătă, trei decizii care vizează carantina zonală a municipiului Mediaş, oraşului Avrig şi localităţii Orlat, începând de luni, ora 5.00. Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

De asemenea, există și o măsura suplimentară, similară cu cea adoptată în cadrul celorlalte localităţi carantinate din judeţul Sibiu, respectiv Sibiu, Şelimbăr Cisnădie şi Tălmaciu, în zilele de sâmbătă şi duminică, centrele comerciale sunt închise, cu excepţia celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curăţătorii şi magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Sibiu este primul județ care a depășit rata de infectare 8

Județul Sibiu a depășit rata de infectare de 8, fiind înregistrate 8,17 cazuri la mia de locuitori. Acest lucru vine la o zi după ce au fost anunțate noile măsuri, și anume, carantina în municipiu și în alte trei localități.

Sibiul a depășit rata de infectare de 8 cazuri la mia de locuitori, la doar o zi de la anunțarea noilor măsuri. Mai mult, și Clujul a înregistrat o incidență de 7,66 la mia de locuitori. Al treilea județ ca rată de infectare este Timiș, cu 6,63 de cazuri la mia de locuitori.

O excepție va fi în acest weekend și în fiecare weekend după asta, pe durata măsurii de carantinare, este închiderea magazinelor și a mall-urilor pe toată durata weekendului și anume sâmbătă, duminică, cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și cele care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale șamd”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: