Redactia.ro
Home » Homepage » Alte zone din țară intră în carantină. Măsura este valabilă de astăzi

Alte zone din țară intră în carantină. Măsura este valabilă de astăzi

Două localități din Mramures în carantina

Coronavirusul determină autoritățile să impună carantina în tot mai multe zone din țară, din cauza creșterii numărului cazurilor de infectare. Este vorba de comunele Cernavodă, Cumpăna și Târgușor din județul Constanța și localitatea Vințu de Jos din Județul Alba.

Carantină în Cernavodă și alte trei comune

Cazurile de coronavirus nu sunt în scădere în anumite zone ale țării, iar autoriățile sunt nevoite să impună carantina. Astfel, începând de sâmbătă și duminică, comunele Cernavodă, Cumpăna și Târgușor din județul Constanța și  localitatea Vințu de Jos din Județul Alba, vor intra în carantină, informează Digi 24.

”În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța, respectiv Alba, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 27.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Cernavodă, Cumpăna, Târgușor din Județul Constanța și localitatea Vințu de Jos din Județul Alba.Carantina pentru localitățile din Județul Constanța intră în vigoare în data de 28.11.2020, de la ora 20:00.Carantina pentru localitatea din Județul Alba intră în vigoare în data de 29.11.2020, de la ora 06:00”, se arată în comunicatul emis de DSU.

Va fi carantină la nivel național după alegerile parlamentare?

Tot mai mulți români se tem ca imediat după alegerile parlamentare vom avea carantină, însă nu va fi nici pe departe așa, a clarificat șeful statului, Klaus Iohannis. Președintele a spus că nu va impune carantină la nivel național după 6 decembrie. Iar în ceea ce privește acest zvon, el spune că a fost promovat de unii politicieni lipsți de scrupule.

”Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Klaus Iohannis a mai explicat că odată cu restricțiile din ultima vreme, rezultatele încep să se vadă, numărul cazurilor de coronavirus se află într-o ușoară descreștere.

”Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor. Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a mai spus președintele.

Amintim că pe data de 6 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare. În zonele aflate deja în carantină, dar și în cele în care se va mai impune, cetățenii vor putea participa la vot, a spus Ludovic Orban. Premierul a precizat că la votul de pe 6 decembrie se vor aplica aceleași măsuri de protecție anti-covid, ca la votul alegerilor locale, care au avut loc pe 27 septembrie, în acest an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: