Redactia.ro
Home » Știri » „Am crezut că murim acolo!”.Un bloc din Sectorul 4 al Capitalei a luat foc în această dimineață. De la ce a pornit incendiul 

„Am crezut că murim acolo!”.Un bloc din Sectorul 4 al Capitalei a luat foc în această dimineață. De la ce a pornit incendiul 

„Am crezut că murim acolo!".Un bloc din Sectorul 4 al Capitalei a luat foc în această dimineață. De la ce a pornit incendiul 

„Am crezut că murim acolo!”.Un bloc din Sectorul 4 al Capitalei a luat foc în această dimineață. Iată de la ce a pornit incendiul!

Un bloc din Sectorul 4 al Capitalei a luat foc în această dimineață

În dimineața zilei de 18 decembrie 2023, locuitorii unui bloc din Sectorul 4 al Capitalei au fost surprinși de un incendiu devastator care a izbucnit la un apartament situat la parterul imobilului de pe Aleea Cricovul Sărat, punând în pericol zeci de vieți și lăsând în urmă distrugere și suferință.

Potrivit informațiilor furnizate de martori oculari și de surse oficiale, incendiul a izbucnit în intervalul orar 3:30 – 4:30 dimineața, când majoritatea locatarilor dormeau în liniște. Unul dintre martori a relatat că, datorită faptului că se afla treaz la acea oră, a reușit să își alerteze familia și să evacueze apartamentul înainte ca fumul dens să umple casa scării.

„Norocul meu e că eram treaz la ora aia. Am trezit-o pe mama. M-am uitat pe vizor şi era fum pe casa scării. Am apucat să luăm câinele, nici nu am apucat să îmbrăcăm bine, şi am ieșit pe scări, printr-un fum negru”, a declarat un tânăr care locuiește în imobilul afectat. Cu sufletul la gură, locatarii au fost nevoiți să se lupte cu un fum dens și înecăcios pe măsură ce încercau să părăsească clădirea în flăcări.

Pe măsură ce incendiul se dezvolta, spațiul public era inundat de povești cutremurătoare. O altă locatăre a declarat:

„În timp ce pompierii încercau să stingă focul, noi ne asfixiam în apartamente. Nu puteam coborî pe scări de fum. Am crezut că murim acolo. Holul apartamentului era deja inundat de fum”, potrivit Antena3 CNN.

La momentul redactării acestui articol, incendiul a fost lichidat de către echipajele de pompieri, dar consecințele acestuia rămân profunde și dureroase pentru locatari. Într-un apartament de la parterul blocului locuia o femeie în vârstă, care a fost cea care a sunat la alarmă, dând astfel șansa celorlalți să se autoevacueze. Cu toate acestea, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: una dintre ele s-a intoxicat cu fum, iar cealaltă a suferit un atac de panică.

De la ce a pornit incendiul

Cauza exactă a incendiului încă nu a fost stabilită oficial, dar surse preliminare indică o candelă aprinsă ca posibilă sursă a tragediei. Fiica femeii în vârstă care locuia în apartamentul afectat a sugerat că focul ar fi pornit de la această sursă. În astfel de cazuri, este esențial să se efectueze o anchetă amănunțită pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au dus la izbucnirea incendiului, conform sursei citate.

Această tragedie servește ca un avertisment puternic cu privire la pericolele potențiale asociate cu utilizarea neglijentă a luminii sau a surselor de căldură în apropierea materialelor inflamabile. Este imperativ ca toți locuitorii să fie conștienți de riscuri și să ia măsuri de precauție pentru a preveni astfel de incidente devastatoare. În același timp, aprecierea eroică a pompierilor care au intervenit rapid pentru a stinge flăcările și pentru a salva vieți nu poate fi trecută cu vederea.

Sursa foto: Antena3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: