Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » „Am fost dată afară de socrii mei împreună cu bebelușul”. Povestea zilei

„Am fost dată afară de socrii mei împreună cu bebelușul”. Povestea zilei

GALERIE FOTO (2)

Bună tuturor, Mila aici! Fiind o mamă ocupată a unui copil de un an, viața mea este mereu plină de provocări, dar nimic nu se compară cu șocul pe care l-am trăit recent. V-ați întrebat vreodată cum v-ați simți dacă socrii v-ar da afară din casă împreună cu nou-născutul vostru? Ei bine, asta mi s-a întâmplat mie, și povestea nu s-a terminat aici.

Totul a început cu viața în comun în casa socrilor mei, domnul și doamna Anderson. La început, părea o idee bună. Știi cum e, visul unei „familii mari și fericite”. Dar se pare că încercarea de a îndulci un cactus nu-l face mai puțin spinos. Zilnic, certurile lor deveniseră un ritual inevitabil, care începea de la cele mai banale lucruri, cum ar fi telecomanda televizorului. Soacra mea voia să vadă telenovela de seară, în timp ce socrul meu era hotărât să nu piardă niciun meci de baseball.

Dacă s-ar fi limitat la aceste mici discuții, poate că lucrurile nu ar fi fost atât de rele. Dar fiecare dezacord escalada rapid în țipete și reproșuri, care ar fi putut trezi chiar și morții, cu atât mai mult un bebeluș obosit. În mod normal, încercam să ignor zgomotul, dar în acea zi, situația a atins un punct critic.

Momentul în care lucrurile au degenerat

Micuțul Tommy, băiețelul nostru de doar câteva luni, abia adormise după o noapte grea. Chiar atunci, certurile de jos au început din nou, iar zgomotele păreau și mai intense decât de obicei. Erau atât de puternice încât le puteam auzi chiar și cu ușa camerei închisă. M-am înfuriat. Aici eram eu, încercând să îl adorm pe Tommy pentru a nu știu câta oară, iar ei se certau din nou ca doi copii care se bat pe o jucărie.

M-am dus furioasă la parter, pregătită să le țin o lecție, dar când am ajuns acolo, i-am găsit întinși pe canapea, liniștiți ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat între sesiunile lor de țipat. M-am străduit să-mi păstrez calmul și am spus: „Hei, doar ca să știți, bebelușul doarme.”

Reacția socrilor mei nu a fost deloc cea la care mă așteptam. Domnul Anderson abia a ridicat privirea de la televizor și mi-a spus cu un ton nepăsător: „Și care e problema?” Am încercat să-mi păstrez tonul calm și am spus: „Problema este că țipetele voastre îl trezesc.” Atunci, soacra mea a intervenit, rostogolindu-și ochii: „Copiii trebuie să se obișnuiască cu zgomotul.”

Am mușcat din buze pentru a nu răspunde agresiv. „Poate,” am zis, „dar acum e doar un bebeluș care are nevoie de somn.” Am întors spatele și am urcat înapoi la etaj, sperând că lucrurile se vor calma. Însă, câteva momente mai târziu, am auzit o voce furioasă strigând numele meu. Era socrul meu, furios peste măsură, care a venit în camera noastră fără să bată la ușă.

„Ieși din casa mea!”

Domnul Anderson și-a făcut apariția ca o furtună, fără să aibă măcar bunul simț să bată la ușă. „Să nu mai îndrăznești să mă pui la punct în propria mea casă,” a urlat el. „Asta e casa MEA. I-am dat fiului meu banii să o cumpere, așa că nu ai niciun drept să-mi spui ce să fac. Dacă ești atât de deșteaptă, ia-l pe copil și du-te la mama ta, acolo unde e liniște și confort.”

Am rămas fără cuvinte, iar furia îmi pulsa în vene. Am sperat că dimineața va aduce cu ea o schimbare de atitudine, dar am fost naivă. În ziua următoare, în bucătărie, soacra mea își vedea de treburile ei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

„Hei, mamă,” am spus cu un ton de speranță. „Despre ceea ce a spus tata aseară…” Ea m-a întrerupt cu un gest neglijent al mâinii. „Draga mea, soțul meu are dreptate. E casa lui, trebuie să respectăm asta.”

„Respectul nu înseamnă să dai afară pe cineva cu un copil mic,” am replicat eu, încercând să-mi țin în frâu furia.

Nu am avut timp să continui discuția, pentru că socrul meu a apărut în prag, cu o privire de furie: „Când îți faci bagajele și pleci la mama ta?”

M-am simțit trădată și singură, iar lacrimile au început să-mi curgă pe obraji. Am mers în camera mea și am început să-mi împachetez lucrurile, împreună cu cele ale lui Tommy. Nimeni nu mi-a spus „la revedere” în timp ce ieșeam pe ușă. Ușa s-a trântit în urma mea, lăsându-mă să mă simt complet abandonată.

Reacția lui Adam și decizia de a reveni

Următoarele câteva zile au fost un haos. La casa mamei mele, m-am simțit copleșită, dar măcar era liniște. L-am sunat pe Adam, care era plecat într-o călătorie de afaceri, și i-am povestit totul. „Au făcut ce?” a răcnit Adam. „Te-au dat afară? Nu-mi vine să cred.”

„Da, m-au trimis la mama mea,” am spus, cu vocea tremurândă. Adam a decis pe loc să se întoarcă. „Nu pot să le permit să-ți facă așa ceva,” a spus el, hotărât.

Când a sosit acasă, târziu în acea noapte, era extenuat și furios. M-a luat în brațe pe mine și pe Tommy, promițând că vom rezolva situația. A doua zi, ne-am făcut din nou bagajele și ne-am întors la casa socrilor mei. Adam era hotărât să aibă o discuție calmă, dar fermă cu părinții lui.

Confruntarea și adevărul ascuns

Când am ajuns, socrii mei ne așteptau în prag, cu o atitudine nepăsătoare și un aer de superioritate. „Ce este asta cu datul afară al Milei și al lui Tommy?” a început Adam, cu o voce calmă, dar rece.

„Casa noastră, regulile noastre,” a spus socrul meu. „Mila trebuie să înțeleagă asta.”

„Nu este vorba despre reguli, tată,” a spus Adam, încercând să-și păstreze calmul. „Nu poți să dai afară soția și copilul meu ca și cum nu ar conta.”

Discuția a escaladat rapid, iar Adam și-a pierdut răbdarea. „Nu știți cum este să crești un bebeluș în haos și țipete continue. Avem nevoie de stabilitate.”

Atunci, adevărul a ieșit la iveală. Adam a dezvăluit că banii pe care socrul său i-a dat pentru casă au fost, de fapt, folosiți într-o afacere eșuată. El cumpărase casa cu economiile sale și a trecut-o pe numele meu, fără ca eu sau părinții lui să știm asta.

Momentul în care socrii au realizat greșeala

După ce am revenit în casă, un eveniment neașteptat a avut loc. Câteva zile mai târziu, soneria casei a sunat. Când socrul meu a deschis ușa, a rămas fără cuvinte: doi polițiști erau în prag. Adam raportase că socrii mei m-au dat afară ilegal din casa care îmi aparținea de drept.

Părinții lui Adam au fost escortați afară, iar socrul meu a încercat să protesteze, dar nu a avut niciun argument valid. Când și-au dat seama că nu dețin drepturile asupra casei, și-au cerut scuze. „Mila, dacă știam că e casa ta…” a început soacra mea.

„Nu este vorba despre a ști cine deține casa,” am spus ferm. „Este vorba despre faptul că ați dat afară o mamă cu un bebeluș doar pentru că nu v-a plăcut ceva. Asta nu e în regulă.” Le-am spus clar că nu îi mai doresc în casa mea.

O nouă viață

După ce totul s-a liniștit, m-am așezat lângă Tommy în camera lui și am simțit o ușurare imensă. „Suntem acasă, micuțule,” i-am șoptit. „Și aici vom rămâne.”

Viața cu socrii a fost o lecție dură despre respect și granițe în familie. Uneori, oamenii care ar trebui să te sprijine pot deveni cei care te rănesc cel mai mult. Dar această experiență m-a învățat să îmi apăr drepturile și să nu las pe nimeni să mă facă să mă simt ca o străină în propria casă.

Cum ar fi trebuit să procedăm noi? Ai trecut prin ceva similar? Împărtășește-ți gândurile în comentarii!

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect