Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Am găsit un bilețel de dragoste scris pe oglinda din baie – dar nu era pentru mine! Am crezut că soțul meu mă înșală, dar adevărul era mult mai grav

Am găsit un bilețel de dragoste scris pe oglinda din baie – dar nu era pentru mine! Am crezut că soțul meu mă înșală, dar adevărul era mult mai grav

Totul a început aparent banal: un moment dulce între mine și soțul meu, Ryan. Sau cel puțin așa credeam eu. Mă pregăteam pentru ziua ce urma când am observat un bilețel de dragoste pe oglinda aburită din baie. Era scris pe un Post-it: „Mi-e deja dor de tine, noaptea trecută a fost uimitoare! XOXO.”

Prima mea reacție a fost să cred că Ryan îmi lăsase o surpriză. Am simțit o mică scânteie de bucurie. După câțiva ani de căsătorie, micile atenții pot însemna mult. Ieșisem în oraș pentru o cină cu o seară înainte, iar eu băusem puțin cam multe cocktailuri, așa că m-am culcat imediat ce am ajuns acasă, fără să-mi mai dau jos machiajul. Abia acum observasem bilețelul.

L-am luat imediat pe telefon și i-am trimis un mesaj:

„Hei, iubitule! Am văzut bilețelul tău pe oglindă. A fost atât de drăguț! Mi-a plăcut mult! 😘”

Câteva minute mai târziu, văd acele trei puncte care indicau că scrie un răspuns. Am zâmbit în timp ce-mi pieptănam părul, așteptând mesajul lui. Dar când mesajul a venit în cele din urmă, nu era deloc ceea ce așteptam.

„Uh, ce bilețel, Madison?”

A fost ciudat. Poate că uitase de el? Ryan nu era deloc o persoană matinală și, de obicei, nu se dezmorțea până nu bea două cești de cafea. I-am trimis o poză cu oglinda și am așteptat, de data aceasta ceva mai neliniștită, în timp ce îmi băteam ușor degetele pe marginea chiuvetei. După câteva minute lungi, telefonul meu a vibrat cu răspunsul lui.

„Oh! Haha! Da, am lăsat asta pentru tine! Am uitat complet!”

Ceva în felul în care a scris răspunsul părea nepotrivit. Puteam aproape să-l aud spunându-l. Ryan obișnuia să folosească mereu emoticoane în mesajele lui, dar acum nu erau deloc. Faptul că părea să fie atât de casual și stângaci nu mi se părea deloc normal.

Am coborât să-mi pregătesc micul dejun și să mă așez la lucru, dar nu reușeam să-mi scot gândul că acel bilețel poate nu era destinat mie. Ideea m-a lovit ca un frig brusc: Oare mă înșela Ryan?

Suspiciunile prind contur

Toată ziua am fost neliniștită. Încercam să-mi spun că reacționez exagerat. Trebuia să existe o explicație. Ryan nu ar face așa ceva. Relația noastră era solidă, nu-i așa? Când s-a întors acasă în acea seară, am încercat să mă comport normal.

„Hei, dragă,” a spus el intrând în birou și sărutându-mă pe frunte, complet inconștient de furtuna interioară prin care treceam.

„Ce facem pentru cină?” a întrebat.

„Am fost cam ocupată cu munca, dragule,” i-am spus cu o voce rigidă. „Poți să gătești ceva?”

Ryan a zâmbit, a dat din cap și s-a îndreptat spre bucătărie. Mă simțeam pe muchie de cuțit. Îl observam atent, și deși se comporta normal, aveam impresia că purta o mască.

Mai târziu, când Ryan s-a dus la culcare, am făcut ceva ce nu m-aș fi gândit vreodată să fac. Am verificat telefonul lui – fiecare mesaj, jurnalul de apeluri, e-mailurile recente. Telefonul era impecabil, poate chiar prea curat. Nu erau mesaje secrete, niciun semn de infidelitate, nimic. Dar instinctul îmi spunea că ceva nu era în regulă.

O revelație neașteptată

Câteva zile mai târziu, lucrurile au luat o întorsătură ciudată. Ryan a venit acasă mai devreme decât de obicei, chiar înainte ca eu să plec la sală. Părea tensionat, iar când l-am întrebat de ce, răspunsul său a fost parcă repetat dinainte.

„Tatăl meu vine pe la noi,” a spus. „Are nevoie de ajutor cu laptopul. Bucură-te de antrenament, ne vedem mai târziu!”

Tatăl lui? Bob venea rar pe la noi, dar în ultima vreme se întâmpla din ce în ce mai des. În special în zilele când eu lucram de la birou și nu de acasă.

Săptămâna aceea, mama lui Ryan, Claire, m-a sunat. Părea puțin abătută.

„Draga mea, l-ai văzut recent pe Bob?” m-a întrebat.

„Da, mama,” i-am răspuns. „A fost pe la noi zilele trecute. Ryan a zis că avea nevoie de ajutor cu laptopul sau ceva de genul.”

Atunci mi s-a aprins beculețul. Bob fusese la noi mult prea des în ultima perioadă.

Următoarea dată când Bob a venit în vizită, am decis să fac propriile mele cercetări. Am pretins că trebuie să plec pentru niște treburi, dar am parcat după colț, unde nu putea să mă vadă. Câteva minute mai târziu, o femeie s-a îndreptat spre ușa mea.

„Ce naiba?” am spus cu voce tare.

Am așteptat câteva minute, încercând să-mi fac curaj să cobor din mașină. Cu palmele transpirate, m-am strecurat înapoi spre casă.

Dușul era pornit. M-am apropiat de baie. Nu știu ce mă așteptam să văd, dar ceea ce am găsit mi-a spulberat toate presupunerile. Prin crăpătura ușii, l-am văzut pe Bob. Era în duș cu femeia care intrase în casa mea. O femeie care cu siguranță nu era soacra mea.

Confruntarea inevitabilă

Atunci am înțeles adevărul. Bilețelul nu era pentru mine. Și Ryan nu mă înșela. Bob era cel care o făcea.

Am deschis ușa brusc, iar amândoi s-au întors speriați. Bob părea un cerb prins în faruri. Femeia a apucat unul dintre prosoapele mele de lângă duș, și-a luat hainele de pe jos și a fugit.

„Ce naiba, Bob?” am țipat.

El a început să bâlbâie diverse scuze, dar nu aveam nevoie să le aud. Adevărul era evident. Folosea casa mea ca ascunzătoare pentru aventura lui.

Mai târziu în acea noapte, l-am confruntat pe Ryan. Fața i s-a albit când i-am spus ce am văzut. La început a încercat să nege, vocea lui fiind defensivă și tăioasă.

„Spune-mi adevărul!” i-am cerut.

„Desigur că știam, Madison!” a spus el frustrat. „Dar e tatăl meu. Mi-a cerut să-l acopăr și am făcut-o. E mai bine așa, înțelegi?”

„Cum poate să fie mai bine?” am întrebat șocată. „E mai sigur aici, Madison! Așa mama nu l-ar vedea pe tata cu amanta lui.”

Nu-mi venea să cred. Eram furioasă. Soțul meu nu era cel care înșela, e adevărat. Dar mă mințise tot timpul, ascunzând ceva atât de dezgustător chiar sub nasul meu. Ne-am certat ore întregi în acea noapte, iar el nu părea să înțeleagă de ce eram atât de supărată.

Un nou început

În dimineața următoare, am sunat-o pe Claire și i-am spus totul. Liniștea de la celălalt capăt al firului era tulburătoare. Când a vorbit în cele din urmă, vocea ei era calmă.

„Fă-ți bagajele, Madison,” a spus ea calm. „Plecam.”

Am ajuns să ne cazăm la un hotel folosind banii pe care Bob îi transferase lui Claire cu o lună în urmă.

„A spus că sunt pentru weekendul meu aniversar de 65 de ani,” a spus ea. „Acum, îi vom folosi pentru masaje, cocktailuri pe plajă și pentru a ne planifica următoarea mișcare.”

La sfârșitul săptămânii, amândouă am depus actele de divorț. Claire mi-a spus că nu poate rămâne cu un bărbat care i-a trădat încrederea în asemenea hal. Și eu știam că nu pot rămâne cu Ryan după ce a mințit și a permis toată această situație.

Acum, eu și Claire închiriem un apartament drăguț împreună. Suntem două femei nou eliberate de minciuni. Și e cea mai proaspătă schimbare pe care am avut-o vreodată.

Tu ce ai fi făcut?

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect