Redactia.ro
Home » Știri » Ambasadorul Rusiei a amenințat SUA cu o confruntare militară directă: „Astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare”

Ambasadorul Rusiei a amenințat SUA cu o confruntare militară directă: „Astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare”

Ambasadorul Rusiei a amenințat SUA cu o confruntare militară directă

Ambasadorul Rusiei a amenințat SUA cu o confruntare militară directă. Anatoli Antonov a amenințat Statele Unite ale Americii cu război direct dacă sprijină în continuare guvernul ucrainean.

Ambasadorul Rusiei a amenințat SUA cu o confruntare militară directă: „Astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare”

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Anton, a ameninațat America cu o confruntare directă cu Federația Rusia, în cazul în care SUA va sprijini în continuare guvernul ucrainean. Antonov a vorbit într-un interbviu că Washingtonul și aliații europeni au promis că vor trimite mai mult ajutor militar Ucrainei, dar a spus că acesta lucru ar putea duce la un conflict direct între SUA si Rusia. „Avertizăm că astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare, deoarece sunt îndreptate împotriva statului nostru. Ele pot conduce Statele Unite și Federația Rusă pe calea confruntării militare directe.Orice aprovizionare cu arme și echipamente militare din Occident, efectuată prin convoaiele de transport prin teritoriul Ucrainei, este o țintă militară legitimă pentru forțele noastre armate”, a spus Antonov, potrivit antena 3.

De asemenea, președintele american Joe Biden în timpul discursului la Washington, de 11 martie, a declarat că SUA nu intenționează să intre într-un război direct cu Rusia. Chiar și așa, Biden a subliniat că NATO va apărea fiecare țară care face parte din NATO, în cazul în care acestea vor fi atacate. Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a avertizat asupra consecințelor pentru ruși în cazul unui atac asupra convoaielor cu arme de la membrii Alianței.

Anatoli Antonov precizează că Moscova face tot posibilul pentru a evita victimele civile și deteriorarea infrastructurii în Ucraina. De cealaltă parte, NATO a anunțat, prin mesajele transmise de conducerea sa, că nu vrea ca alianța să fie implicată direct în războiul din Ucraina. Ambasadorul american, John Sullivan a declarat că întâlnirile cu oficialii ministerului rus de externe nu au fost insultătoare sau ostile personal. „Situația de securitate de aici nu este cu mult diferită de cea de acum o lună sau acum șase luni. Dar asta s-ar putea schimba într-un minut”, recunoaște John Sullivan.

Ursula von der Leyen a vizitat orașul Bucha

Este a 45-a zi de la invazia rusă pe teritoriul Ucrainei. Președintele Volodimir Zelenski spune că situația din Borodianka este mult mai gravă și cu mai multe victime decât cele înregistrate în masacril de la Bucha. Uniunea Europeană a luat decizia de a îngheța activele fiicelor liderului de la Kremlin și pe cele ale șefului Sberbank. Un înalt oficial american a declarat că SUA are indicii potrivit cărora Rusia ar vrea să recruteze peste 60.000 de militari. Ursula von der Leyen a făcut, vineri, o vizită la Kiev unde a discutat despre situația războiului. „Rusia se va scufunda în decădere economică, financiară şi tehnologică, în timp ce Ucraina se îndreaptă spre un viitor european”, a declarat von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă comune cu şeful statului ucrainean Volodimir Zelenski , relatează AFP.

Statul Major al Ucrainei a anunțat, că forțele ruse și-au încheiat retragerea din regiunea Sumî, continuând în același timp acumularea de forțe în estul țării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: