Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi pentru proprietarii de locuințe! Nouă din zece români nu fac asta în prezent. Despre ce e vorba

Amenzi pentru proprietarii de locuințe! Nouă din zece români nu fac asta în prezent. Despre ce e vorba

Amenzi pentru proprietarii de locuințe! Nouă din zece români nu fac asta în prezent. Despre ce e vorba

Amenzi pentru proprietarii de locuințe! Nouă din zece români nu fac asta în prezent. Iată despre ce e vorba.

Amenzi pentru proprietarii de locuințe! Nouă din zece români nu fac asta în prezent. Despre ce e vorba

Potrivit unui proiect de lege, românii care sunt proprietari de locuințe și care nu vor încheia o poliță de asigurare obligatorie pentru locuință, precum PAD, vor fi amendați.

În momentul de față, doar una din 10 locuințe din România este asigurată printr-o poliță PAD, a transmis antena3.ro.

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege mai sus menționat trebuie întâi adoptat de Parlament, promulgat de Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

În plus, cei ce nu-și asigură locuințele vor plăti impozit mai mare, în timp ce persoanele care-și asigură facultativ locuința vor beneficia de reducerea impozitului, a scris avocatnet.ro. Proiectul vizează modificarea Codului fiscal, astfel încât, în cazul clădirilor rezidenţiale care nu sunt asigurate obligatoriu, impozitul calculat pentru acestea să se majoreze cu 10%. Pe de altă parte, în cazul clădirilor rezidenţiale asigurate facultativ, impozitul pentru acestea se va reduce cu 10%.

Totodată, pentru a crește numărul locuințelor asigurate împotriva dezastrelor, mai mulți parlamentari propun printr-un proiect legislativ ca amenzile pentru neasigurarea obligatorie a locuinței să fie aplicate de către polițiști, nu de către primari, așa cum spune legea în prezent.

Proiectul de lege de la Senat vizează modificarea Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, dar și a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, astfel încât numărul celor ce-și asigură locuințele să crească. Ca să se întâmple asta, prin viitoarea lege se stabilește ca amenzile pentru nerespectarea obligației de asigurare a locuinţelor împotriva dezastrelor naturale să fie aplicate de personalul desemnat în acest sens de către Ministerul Afacerilor Interne, nu de către primari sau persoanele împuternicite în acest scop de către aceştia, așa cum apare în lege acum, potrivit sursei menționate mai sus.

Amenzile prevăzute de lege pentru neîncheierea unei asigurări obligatorii pentru locuințe sunt cuprinse între 100 și 500 de lei, dar, potrivit datelor din expunerea de motive, „din 2008 nu s-a dat nicio amendă”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: