Redactia.ro
Home » Stil de viață » Amenzi Rovinietă 2021. Unde se plătesc și după cât timp se prescriu

Amenzi Rovinietă 2021. Unde se plătesc și după cât timp se prescriu

amenzi rovinietă 2021

Rovinieta este taxa obligatorie pe drumurile administrate de Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Această taxă se aplică doar pe teritoriul României – de unde și denumirea de ro vignetă și doar pe drumurile din afara intravilanului reședintelor de județ și municipiilor. Rovinieta este obligatorie pe autostrăzi, drumuri expres, drumuri europene, drumuri naționale principale și secundare.

Tarife rovinietă valabile în 2021

CNAIR a pus la dispoziţia conducătorilor auto portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro, un alt instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului.

Cât plătesc șoferii de autoturisme

Pentru 7 zile – 3 euro (aproximativ 14 lei)
Pentru 30 de zile – 7 euro (circa 34 de lei)
pentru 90 de zile – 13 euro (aproximativ 62 de lei)
pentru 12 luni – 28 de euro (circa 134 de lei

Amenzi Rovinietă 2021

Circulația cu mașina pe drumurile publice naționale fără a avea o rovinietă valabilă atrage amenzi între 250 și 4.500 de lei. De regulă, șoferii sunt surprinși cu ajutorul camerelor video amplasare pe drumurile administrate de CNAIR. Din acest motiv, fapta șoferului nu este sancționată pe loc, ci ulterior, după analizarea imaginilor video în care șoferul a fost surprins conducând pe drumurile publice fără o rovinietă valabilă.

Amenzi Rovinietă 2021 – Unde le plătești

Amenzile pot fi plătite la trezoreriile din județul unde ai înmatriculat mașina (sau sectorul, în cazul în care ești din București) sau pe internet, pe ghișeul.ro.

Amenzi Rovinietă 2021 – În cât timp se prescriu

Din 2018, termenul de prescriere a amenzilor pentru neplata rovinietelor a scăzut de la șase la patru luni, din momentul în care mașina ta a fost „fotografiată” de detector sau ai fost prins direct de către agentul de poliție.

„Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei”, scrie în textul de lege. Însă, „autoritățile trebuie să trimită procesul verbal în cel mult două luni de la data săvârșirii cotravenției de către șofer”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: