Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi uriașe pentru medicii care nu respectă regulile în sănătate

Amenzi uriașe pentru medicii care nu respectă regulile în sănătate

Amenzi uriașe pentru medicii care nu respectă regulile în sănătate

Amenzi uriașe pentru medici. Medicii și asistentele care lasă pacienții ore întregi să aștepte pe holurile spitalelor vor fi sancționați considerabil.

Amenzi uriașe pentru medicii care nu respectă regulile în sănătate

Personalul medical care îi lasă pe oamenii bolnavi să aștepte ore întregi pe holurile spitalelor vor fi sancționați cu până la 3.000 de lei. Unii bolnavi se plâng că nu primesc îngrijiri medicale când trebuie, iar medicii susțin că unii pacienți se duc la camera de gardă în loc să meargă la medicul de familie.

În funcție de urgență, pacientul poate fi preluat de personalul medical sau poate aștepta până la patru ore, însă triajul ar trebui să dureze doar câteva minute.

Potrivit Știrile ProTv, sunt în vigoare cinci coduri de urgență, cu timpi maximi de așteptare. Cele mai grave situații sunt cele de cod roșu, când este nevoie de intervenție imediată, iar pentru situațiile critice, timpul de așteptare poate fi și de 15 minute.

Pacienții care așteaptă doar pentru un consult, sunt cei care așteaptă cel mai mult.

Amenzile sunt din ce în ce mai mari

Medicii care lasă pacienții să aștepte mai mult de patru ore pe holurile spitalelor, ar putea fi sancționați de la o mie de lei până la trei mii de lei, iar întreg spitalul cu până la 30 mii de lei. Amenzile existau până astăzi, dar erau de două ori mai mici.

De asemenea, persoanele care sunt nemulțumite de cât timp așteaptă pe holurile spitalelor pentru a fi consultați de un medic, pot face reclamație la Direcția de Sănătate Publică.

În unele spitale, pacienții se plâng că triajele nu sunt coerente, iar pe partea cealaltă medicii acuză că unele situații ale pacienților, pot fi rezolvate de medicii de familie.

Amenzile pentru încălcarea măsurilor de prevenire a răspândirii bolilor transmisibile au ajuns la 6000 de lei. Mai mult, sancțiunile aplicate celor care nu respectă regulile de sterilizare, au fost dublate.

Mai nou, guvernul stabilește și amenzile pentru pacienți.

Citeste si:Accident grav în Prahova. Doi adulți și un copil au ajuns la spital

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: