Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi usturătoare pentru cei care nu-și curăță roțile mașinilor

Amenzi usturătoare pentru cei care nu-și curăță roțile mașinilor

Amenzi usturătoare pentru cei care nu-și curăță roțile mașinilor

Amenzile pentru cei care nu-și curăță roțile de la mașină pot ajunge chiar și la 1.500 lei.

Un șofer din Galați a fost amendat de autorități după ce s-a urcat la volanul unei mașini cu roțile murdare de noroi.

Nu foarte multă lume știe că acest lucru nu este permis la noi în țară. Nerespectarea acestei reguli poate costa până la 2000 de lei.

Șoferul a ignorat regulile și a pornit pe șosele cu roțile pline de noroi.

 

„Poliţia Locală a demarat un plan de măsuri privind curăţenia la nivelul municipiului Galaţi şi iată că sancţionăm şi societăţile comerciale, dar şi conducătorii auto care nu au grijă să-şi cureţe pneurile la ieşirea din şantier”, a explicat Aurelia Matei, purtător de cuvânt al Poliției Locale Galați.

 

Ceea ce mulți șoferi nu știu, este că această regulă este în vigoare în mai multe locuri din țară, amenzile din Sectorul 2, București, de exemplu, ajungând și la 4.000 de lei.

Noroiul lăsat în urmă de maşini e periculos pentru alte vehicule care ar putea derapa. Puţine firme respectă însă legea.

 

La ieșirea din orice șantier camioanele ar trebui să aibă locuri special amenajate pentru curățarea rotilor camioanelor.

La 1 ianuarie 2018 salariul minim brut pe economie a crescut cu 31%, de la 1.450 de lei, la 1.900 de lei. Acest lucru a atras după sine și majorarea amenzilor.

Un punct-amendă reprezintă, valoric, 10% din salariul minim brut pe economie. O creştere a acestui indicator aduce cu sine o creştere a amenzilor.

Valoarea unui punct-amendă este acum de 190 de lei.

Cele mai mici amenzi sunt cele aplicabile clasei I de sancţiuni. Aici se încadrează vorbitul la telefon, faptul că nu aţi semnalizat, sau nepurtarea centurii de siguranţă. Sancțiunile pentru aceste abateri ajung la 570 de lei.

La polul opus, cele mai mari amenzi aplicate persoanelor fizice sunt din clasa IV, şi ajung la 20 de puncte-amendă, adică 3 800 de lei. Printre altele, aici se încadrează și șoferii care intra pe drumurile amenajate cu roțile mașinilor murdare.

Citește și: Amenzi MARI pentru cei care MIROS URÂT în mijloacele de transport în comun!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: