Redactia.ro
Home » Știri » Amenzile uriașe pentru încălcarea restricțiilor ar putea fi anulate. Ce spune Avocatul Poporului

Amenzile uriașe pentru încălcarea restricțiilor ar putea fi anulate. Ce spune Avocatul Poporului

Amenzi uriase

Amenzile pentru încălcarea restricțiilor instaurate de autoritățile române, ar putea fi anulate, după ce Avocatul Poporului a precizat că amenzile sunt mult mai mari față de salariile pentru care românii le au.

Sancțiunile uriași ar putea fi anulate

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională mai multe prevederi din OUG 1/1999 care reglementează instituirea stării de urgență.

În sesizarea avocatului se arată că exigențele statului de drept impun ca garanțiile juridice ale drepturilor instituite de Constituție în beneficiul persoanelor să fie folosit potrivit scopul pentru care au fost instituite.

Art 28
(1) Nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.

Avocatul Poporului apreciază că art. 28 din OUG nr. 1/1999 este formulat într-un mod atât de general, încât normele legale sunt lipsite total de previzibilitate și claritate, ceea ce determină imposibilitatea destinatarului legii, și anume, persoana care ar încălca prevederile art. 9 din OUG nr. 1/1999, de a-și stabili conduita de urmat, în lipsa unei descrieri riguroase a unei fapte contravenționale.

Avocatul Poporului este de părere că dacă legiuitorul constituant ar fi considerat ca prin decret, Președintele poate legifera în perioada de carantină.

Amenzi pentru încălcarea restricțiilor

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean susține că dacă CCR îi va da dreptate Avocatului Poporului, amenzile uriașe pentru încălcarea restricțiilor ar putea fi anulate.

S-a exagerat, este specific românesc, s-a sărit calul.

Sunt mult prea mari amenzile raportat la câștigul populației, nu cred că populația va putea să le plătească.De unde bani, mai ales în perioada de criză! Pe o parte statul le dă bani oamenilor ca să poată supraviețui, prin șomaj tehnic, pe de alta, le dă amenzi de nu se pot încadra în niciun fel să le plătească. Probabil că de data asta CCR va fi de acord cu Avocatul Poporului și atunci mă întreb cine va mai plăti aceste amenzi, a spus Augustin Zegrean.

De asemenea, fostul președinte a declarat că în cazul în care CCR va fi de acord cu Acordul Poporului, toate amenzile care vor fi aplicate se vor anula. Iar pentru asta, persoana care primește amenzile este nevoit să conteste în justiție dacă este de părere că nu au fost corect aplicate, spune Zegrean.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: