Redactia.ro
Home » Știri » America, înștiințată că Rusia a testat lansarea unei rachete balistice intercontinentale

America, înștiințată că Rusia a testat lansarea unei rachete balistice intercontinentale

Statele Unite au aflat, datorită acordurilor internaționale de notificare, că Rusia plănuia un test cu rachetă balistică intercontinentală înainte de lansarea de miercuri, potrivit a doi oficiali americani.

Oficialii americani au declarat că au luat la cunoștiință de lansare și nu au fost așa îngrijorați.

Atât Rusia, cât și SUA sunt obligate, printr-un acord internațional existent, să notifice alte națiuni cu privire la teste pentru a evita orice incident.

SUA evaluează că această rachetă nu este încă operațională în inventarul rusesc, au precizat sursele.

„Astfel de teste sunt de rutină și nu a fost o surpriză”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

Kirby a precizat că SUA „nu au considerat că testul reprezintă o amenințare la adresa Statelor Unite, sau a aliaților săi”.

John Kirny a mai transmis că Departamentul de Stat al SUA rămâne concentrat pe agresiunea ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei.

Rușii au testat lansarea unei rachete balistice intercontinentale

Cu puțin timp în urmă, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a efectuat un test de lansare a rachetei sale balistice intercontinentale, Sarmat.

Racheta a fost lansată dintr-un siloz de lansare la ora 15:12, ora Moscovei, de la Cosmodromul de testare de stat Plesetsk din nordul Rusiei, spre situl de testare Kura, în Peninsula Kamchatka.

În declarația Ministerului Apărării se precizează că a aterizat în „zona desemnată din Kamchatka”.

Ministerul a precizat că, după finalizarea unui program de testare, Sarmat va intra în serviciul Forțelor de rachete strategice ale Rusiei. RS-28 Sarmat este proiectat să înlocuiască ICBM-ul Voevoda din epoca sovietică, cunoscut sub denumirea NATO SS-18 Satan.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a felicitat armata pentru succesul testului de rachete. El a spus că acesta „va da de gândit celor care încearcă să amenințe Rusia”, potrivit declarației ministerului.

Sarmat a fost una dintre armele pe care Putin le-a menționat într-un discurs din 2018. La acel moment, se lăuda cu noile arme despre care a spus că ar face apărarea NATO „complet inutilă”. Oficialii americani au minimalizat amenințarea la momentul respectiv.

Lansarea a fost un succes și a îndeplinit toate condițiile unei rachete perfect funcționale în toate fazele zborului.

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Rusia a anunțat în prealabil SUA cu privire la lansare, în conformitate cu tratatul de control al armelor nucleare New START încheiat între Moscova și Washington.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: