Redactia.ro
Home » Știri » ANAF, avertisment pentru toți românii: Mesaje false trimise în numele instituţiei

ANAF, avertisment pentru toți românii: Mesaje false trimise în numele instituţiei

ANAF, avertisment pentru toți românii: Mesaje false trimise în numele instituţiei

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un avertisment urgent către cetățenii români referitor la o campanie de mesaje înșelătoare distribuite sub pretextul instituției. Scopul acestor comunicări frauduloase este de a extrage ilegitim informații despre facturile generate prin sistemul e-Factura de companiile gestionate sau angajatorii contribuabililor.

ANAF, avertisment pentru toți românii

ANAF a precizat într-un comunicat oficial:

„Reiterăm avertizarea privind campaniile de mesaje false transmise în numeleANAF, prin care contribuabililor le sunt solicitate informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează. Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail dan.stanciu@m-finante.com”, a declarat ANAF într-un comunicat de presă. Este crucial pentru destinatarii acestor mesaje să ignore complet astfel de cereri, potrivit informațiilor furnizate de News.ro.

 

Mesaje false trimise în numele instituţiei

Pentru protecția datelor, ANAF reiterează că accesul la serviciile autentice, precum sistemul RO e-Factura, se poate realiza numai prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV) sau prin API, facilități ce garantează un schimb de informații securizat între contribuabili și agenție. Spațiul Privat Virtual este proiectat ca un instrument gratuit, menit să ușureze accesul la datele fiscale și să ofere o metodă sigură de comunicare cu ANAF.

Contribuabilii care doresc informații de ordin general legate de fiscalitate sunt îndemnați să apeleze la serviciul de asistență telefonică al ANAF, disponibil la numărul 031.40.39.160, unde pot obține clarificări și suport pentru diverse interogări.

În contextul unei creșteri alarmante a tentativelor de fraudă online, ANAF subliniază necesitatea unei atenții sporite și a verificării autenticității surselor pentru toate mesajele primite digital. Adoptând măsuri preventive, contribuabilii pot minimiza riscurile de compromitere a informațiilor personale și financiare, protejându-se astfel împotriva atacurilor cibernetice.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: