Redactia.ro
Home » Știri » Anca Serea și-a retras fiica de la grădiniță. „Consider că ei îi este mai bine acasă, lângă mine”

Anca Serea și-a retras fiica de la grădiniță. „Consider că ei îi este mai bine acasă, lângă mine”

Anca Serea și-a retras fiica de la grădinita

Anca Serea, mamă a șase copii și o vedetă activă în cariera profesională, a luat decizia de a-și retrage fiica, Leah, de la grădiniță. Anca este căsătorită cu Adi Sînă din 2015, împreună având patru copii: Ava, Leah, Noah și Moise. Dintr-o relație anterioară cu Filip Poplingher, Anca are doi copii, Filip și Sarah.

De ce și-a retras fiica de la grădiniță

Anca Serea a încercat inițial să o integreze pe Leah în colectivitate, însă după jumătate de an a decis să o retragă. Motivul principal a fost că Leah se simțea mai bine acasă, alături de familie. În prezent, Leah are un program educațional personalizat, cu o profesoară și o educatoare care o pregătesc acasă, și participă la diverse activități educative precum dansul.

„Nu merge la grădiniță deocamdată, are 4 ani și ceva, a mers. Este o opțiune personală deocamdată, se pregătește acasă, are o profesoară, are o educatoare, are clubul de dans, deocamdată nu merge în comunitate.

Consider că niciun copil nu este suficient de pregătit să fie despărțit de mama lui în primul rând și cred că de aceea îi facem ca să petrecem mai mult timp cu ei. Adică dacă nu ai cu cine să-l lași acasă, da, e clar că este o soluție bună creșă. Am încercat, Leah a mers vreo jumătate de an, dar nu, consider că ei îi este mai bine acasă, lângă mine”, a dezvăluit Anca Serea pentru Unica.ro.

Leah vorbește mai mult în engleză decât în română

Un alt factor care a influențat decizia Ancăi a fost dificultatea de integrare a fiicei sale din cauza limbii. Leah vorbește mai mult în engleză decât în română, ceea ce a îngreunat comunicarea cu ceilalți copii de vârsta ei.

„Leah este un copil foarte independent, foarte inteligent, are 4 ani și jumătate, recunoaște toate literele, toate cifrele, aproape că a început să citească, are niște progrese semnificative, dar ea vorbește limba engleză mai mult și mai puțin română. Comunică mai mult în engleză și i-a fost greu să zicem așa să se înțeleagă cu copiii de vârsta ei, care vorbeau românește.

Nu am luat vreo hotărâre acum sincer, dacă va urma o programă în limba engleză sau în română, aș vrea totuși în română să studieze că aici trăim și așa mi se pare corect, dar nu am pus niciun fel de presiune. Toți copiii noștri au mers cam de pe la 4 ani la grădiniță, de aceea nu e nicio presiune nici cu ea, draga de ea”, a mai spus Anca Serea.

Anca Serea nu a luat încă o decizie finală cu privire la programul educațional pe care Leah îl va urma pe viitor, fie în limba engleză, fie în română. Totuși, preferința ei este ca Leah să studieze în română, având în vedere că trăiesc în România.

Decizia Ancăi Serea de a-și retrage fiica de la grădiniță reflectă o alegere personală bazată pe nevoile specifice ale copilului său. Leah se simte mai confortabil acasă și progresează bine sub supravegherea directă a părinților și a personalului educațional privat.

În timp ce grădinița oferă beneficii evidente pentru socializare și educație, fiecare familie trebuie să găsească echilibrul potrivit pentru nevoile copiilor lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: