Redactia.ro
Home » Știri » Andrei Criste este supraviețuitorul accidentului aviatic de la Reghin. Pilotul a reușit să se salveze în ultimul moment

Andrei Criste este supraviețuitorul accidentului aviatic de la Reghin. Pilotul a reușit să se salveze în ultimul moment

GALERIE FOTO (2) Andrei Criste este supraviețuitorul accidentului aviatic de la Reghin

Andrei Cristea este supraviețuitorul accidentului aviatic de la Reghin. Marți după-amiaza o nouă tragedie a fost pe punctul de a se produce. Un avion de tip MIG-21 s-a prăbușit la Reghin, județul Mureș, după ce acesta decolase de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Din fericire, pilotul aeronavei a reușit să se salveze în ultimul moment. Andrei Criste, în vârstă de 37 de ani s-a catapultat.

Andrei Criste este supraviețuitorul accidentului aviatic de la Reghin. Pilotul a reușit să se salveze în ultimul moment

Andrei Criste este supraviețuitorul accidentului aviatic de la Reghin. În urmă cu câteva ore s-a produs un accident aviatic în zoan Reghin, județul Mureș. Un avion de tip MIG-21 Lancer s-a prăbușit după ce decolase de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Conform primelor informații, avionul militar s-a prăbușit în urma unor defecțiuni tehnice. Din fericire, pilotul Andrei Criste, în vârstă de 37 de ani a reușit să se catapulteze.

Acesta a fost transportat de ambulanța ajunsă la fața locului, la spital pentru a fi îngrijit de medici. Ministerul Apărării Naționale a confirmat într-un comunicate datele producerii accidentului aviatic, dar se așteaptă o anchetă asupra aparatului MIG-21 Lancer pentru a vedea care au fost, de fapt, problemele. ”Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă. Este conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului. O aeronavă MIG-21 Lancer din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14:30, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații. O comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului. Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile.”, se spune în comunicatul MApN.

Andrei Cristea s-a salvat în ultimul moment

Sublocotenentul și pilotul Andrei Criste s-a născut în Cluj și a absolvit Academia de Studii Aeriene din Grecia. În prezent, tânprul deține funcția de Ofițer la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene Boboc, din județul Buzău. Aventura de pilot a început pentru Andrei când se afla în ultimul an de liceu, când și-a dat seama că asta își dorește să facă. Absolvent al liceului Militar de la Câmpulung Moldovenesc, în clasa a XII-a, tânărul decide că vrea să devină pilot. Așadar, după ce a terminat liceul, Andrei a urmat susținerea testelor de aptitudini obligatorii pentru cei care doresc să intre în Forțele Aeriene.

Pilotul care a surpravietuit in urma accidentului aviatic

A reușit să ia note bune la toate testele, iar la scurt timp a a fost trimis către Academia „Henry Coandă” de la Braşov. Aici, Criste află de Academia de Studii Aeriene din Grecia, o instituție similară celei din Brașov. Astfel, ia decizia de a pleca în Grecia unde avea să dea alte teste, dar în limba engleză. Reușește să treacă și de ele și este admis la Academia din Grecia, unde în mai puțin de un an avea să învețe și limba greacă. Până acum a reușit să acumuleze 170 de ore de zbor pe avioanele de la Academia din Grecia. Îm 2008, a revenit în România și intră în cadrul forțelor de aviație de la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene Boboc, din Buzău. ”Nu mi-a fost greu. Nu am fost nevoit să mă adaptez pentru că nu eram străin de armata din România. A fost o reacomodare. Petrecusem deja patru ani în liceul militar” povesteşte Andrei Criste. Până astăzi, Andrei nu a mai avut probleme aviatice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: