Redactia.ro
Home » Știri » Un avion de tip MIG Lancer 21 s-a prăbușit în România. Pilotul s-a catapultat

Un avion de tip MIG Lancer 21 s-a prăbușit în România. Pilotul s-a catapultat

Un avion de tip MIG Lancer 21 s-a prăbușit în România.

Un avion de tip MIG Lancer 21 s-a prăbușit în România. În urmă cu puțin timp, un avion de tip MIG Lancer 21 s-a prăbușit în județul Mureș. Ulterior, Ministerul Apărării Naționale a confirmat evenimentul. Conform primelor informații, pilotul s-ar fi catapultat, fiind în afara oricărui pericol. Avionul MIG ar fi decolat de la baza din Câmpia Turzii, județul Cluj.

Un avion de tip MIG Lancer 21 s-a prăbușit în România. Pilotul s-a catapultat

Un avion de tip MIG Lancer 21 s-a prăbușit în România. Astăzi, în județul Mureș s-a prăbușit un avion de tip MIG Lancer 21. Pilotul avionului s-ar fi catapultat, acesta fiind transportat de un echipaj SMURD la spital. Acesta este în afara oricărui pericol, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la locul faptei. Ministerul Apărării Naționale a confirmat evenimentul, menționând că aeronava efectua un zbor de instrucție, în momentul în care s-a prăbușit în apropierea localității Dedrad, județul Mureș.

Accidentul aviatic s-a produs la ora 14.30, într-o zonă nelocuită. Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenie în astfel de situații. De asemenea, o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii.  ”O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”, a fost comunicatul oficial al MApN.

Avioanele de tip MIG-21 sunt de vânătoare din generația a treia, inițial construită de către Biroul Mikoian și Gurevici din Uniunea Sovietică. MIG-21 a fost folosit în Războiul din Vietnam fiind unul din cele mai avansate avioane ale acelui timp.

Lista accidentelor în care au fost implicate avioanele de tipă MIG-21 din dotarea Forțelor Aeriene Române

– 2 martie 1994 – Un avion MiG 29 s-a prăbuşit la aeroportul militar Mihail Kogălniceanu, în timpul unui zbor de antrenament. Pilotul şi-a pierdut viaţa, iar aeronava a fost distrusă.

– 10 martie 1994 – Unei aeronave MiG 23, cu dublă comandă, în timpul apropierii de aerodrom pentru aterizare, i s-a oprit motorul la înălţimea de 400 m de sol şi la aproximativ 8 km faţă de pista de decolare-aterizare. Aeronava aparţinea unităţii de aviaţie din Timişoara. Piloţii s-au salvat prin catapultare.

– 18 mai 1994 – Un avion MiG 21 s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament. În urma acestui accident, pilotul a murit, iar avionul, aparţinând unităţii de aviaţie militară din Timişoara, a fost distrus.

– 9 august 1994 – Un MiG-23 s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze pe aeroportul militar din localitatea Mihail Kogălniceanu. Pilotul s-a catapultat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: