Redactia.ro
Home » Știri » Angajații de la stat care primesc salarii mai mari cu 50%, în plină grevă generală în învățământ, în România

Angajații de la stat care primesc salarii mai mari cu 50%, în plină grevă generală în învățământ, în România

Angajații de la stat care primesc salarii mai mari cu 50%, în plină grevă generală în învățământ, în România

Iată ce angajați de la stat primesc salarii mai mari cu 50%, în plină grevă generală în învățământ, în România.

Angajații de la stat care primesc salarii mai mari cu 50%, în plină grevă generală în învățământ, în România

Anul școlar ar putea fi în pericol să fie înghețat, dar angajații Mediului primesc bani în plus.

Parlamentul a aprobat o creștere a numărului de angajați și a salariilor la Administrația Fondului pentru Mediu, în contextul în care profesorii din România se află într-o grevă generală încă de luni, 22 mai 2023. E a treia zi de grevă generală în învățământ deja. Dascălii solicită și ei majorări salariale, dar aparent – ei nu pot avea parte de ele.

Prin urmare, dascălii fac grevă pentru salarii mai mari, angajații AFM primesc bani în plus la salariu. Camera Deputaților a aprobat marți, 23 mai 2023, o creștere a numărului de angajați și o majorare cu până la 50% a salariilor pentru anumiți angajați de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), instituție subordonată Ministerului Mediului. Inițiativa urmează să fie promulgată.

Proiectul de lege a fost votat în Camera Deputaților cu 186 de voturi „pentru”, 90 de voturi „contra” și o abținere. Parlamentarii din coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR și reprezentanții minorităților au votat „pentru” adoptarea acestuia. În schimb, membrii partidelor USR și AUR au votat „împotrivă” în cadrul votului.

Totodată, această majorare a salariilor din cadrul AFM survine în contextul în care Guvernul a implementat recent măsuri de reducere a cheltuielilor prin intermediul unei „ordonanțe a austerității”.

Prima grevă generală în educație în România, după 18 ani. FSLI: Zilele de grevă se consideră zile lucrate în sistemul de învățământ

Ultima grevă generală din învățământ a avut loc acum 18 ani și a durat trei săptămâni. Totodată, greva generala de acum, declanșată pe 22 mai 2023, este a treia grevă de mare amploare din ultimii 30 de ani, celelalte desfăşurându-se pe parcursul a 5 săptămâni, respectiv 3 săptămâni.

Durata noii greve generale va depinde strict de răspunsul pe care îl va da mai departe Guvernul sindicatelor din Educație.

„Pentru a stopa o astfel de acţiune ei vor trebui să primească din partea Executivului o soluţie, o soluţie care să fie credibilă, o soluţie care să ofere perspective foarte clare. Noi o să le punem la dispoziţie în momentul de faţă exact comunicatul care pleacă din partea Guvernului. Acest comunicat va ajunge în toate organizaţiile noastre, iar membrii de sindicat se vor pronunţa foarte rapid, dar cu certitudine vă spuneam că pe această ofertă mâine va fi grevă generală. (…) Eu mi-aş fi dorit şi este dorinţa tuturor celor care lucrează în sistem să nu fi avut loc această grevă generală. Nu ne-am dorit-o, am fost obligaţi să ajungem aici. Este un cumul de nemulţumiri, iar durata ei va depinde strict de răspunsul pe care îl va da Guvernul şi bineînţeles de dorinţa colegilor noştri”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, la finalul negocierilor de la Guvern.

Printre altele, sindicaliștii vor ca un profesor debutant să aibă un salariu de 4.000 de lei, iar un profesor la final de carieră să primească 7.000 de lei în mână.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: