Redactia.ro
Home » Știri » Angajații români primesc vești bune! Vor primi 850 de lei în plus la salariu

Angajații români primesc vești bune! Vor primi 850 de lei în plus la salariu

Bani de Paște

Angajații din domeniul sănătății și social primesc vești bune: salariile lor urmează să fie majorate cu 850 de lei, o sumă semnificativă care nu trebuie ignorată. Această decizie a fost anunțată de către ministrul Muncii și se aplică printr-o ordonanță de urgență adoptată de Guvern, având în vedere necesitatea de a sprijini aceste categorii de bugetari.

Detaliile privind majorările au fost prezentate de către Simona Bucura-Oprescu, care a explicat că acestea vor fi realizate în două etape distincte.

Vor primi 850 de lei în plus la salariu

Prima tranșă a majorării intră în vigoare începând cu data de 1 martie 2024, în timp ce cea de-a doua va fi aplicată începând cu data de 1 iunie 2024. Această inițiativă vine în contextul eforturilor de a echilibra nivelul salarial din domeniul sănătății, asistenței sociale și a altor sectoare bugetare, ținând cont de importanța muncii acestor angajați.

Conform detaliilor furnizate de către Ministrul Muncii, majorarea va beneficia 235.611 de profesioniști din domeniul medical, incluzând medici, farmaciști, biologi, chimiști, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali și personal auxiliar-sanitar. Aceștia vor beneficia de o creștere salarială semnificativă, în conformitate cu decizia Guvernului de a mări salariile cu 20%.

Cine va beneficia de mărire

Un exemplu concret este salariul mediu al unui asistent medical, care în prezent se situează la 4285 de lei lunar, cu aproximativ 270 de lei mai mic decât media națională. Prin această majorare, venitul lor va crește cu 850 de lei, reprezentând o ajustare esențială pentru echilibrarea și recunoașterea contribuției acestor profesioniști.

”Aşa cum ne-am angajat în timpul discuţiilor pe care le-am avut cu organizaţiile sindicale reprezentative din acest domeniu, Guvernul României a majorat astăzi veniturile celor care şi-au asumat să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi”, a mai spus Simona Bucura-Oprescu.

De asemenea, o altă măsură adoptată prin ordonanța de urgență este acordarea de indemnizații pentru medicii de la Medicină Generală care efectuează gărzi la serviciile de ambulanță sau la Unitățile de Primiri Urgențe (UPU), în baza unui contract de muncă cu timp parțial. Această inițiativă vine ca o recunoaștere a efortului suplimentar depus de acești medici și ca o stimulare a angajării acestora în astfel de servicii esențiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: