Redactia.ro
Home » Știri » Angajații STB revin de astăzi la muncă. Greva a fost suspendată, după 5 zile în care traficul a fost „paralizat” în București

Angajații STB revin de astăzi la muncă. Greva a fost suspendată, după 5 zile în care traficul a fost „paralizat” în București

După ce în data de 24 ianuarie a avut loc o ședință la Primăria Capitalei între sindicaliști și membrii Consiliului de Administrație, greva șoferilor și vatmanilor din București a ajuns la final. S-a hotărât ca doleanțele salariaților STB să fie analizate în perioada următoare, iar angajații au fost de acord să-și reia activitatea, după 5 zile de grevă.

Angajații STB revin de astăzi la muncă. Greva a fost suspendată

În urmă cu 5 zile, șoferii și vatmanii din București au decis să intre în grevă, paralizând astfel transportul de suprafață din capitală. Nemulțumirile lor au fost legate de salarii, dar și de conducerea STP și condițiile de muncă. Astfel, și-au oprit activitatea și au cerut un nou contract colectiv de muncă, salarii majorate și demisia actualului director, manifestare ce a durat cinci zile.

Decizia angajaților STB de a continua greva în ciuda deciziei Tribunalului de suspendare a acesteia a fost una riscantă, pe care și-au asumat-o pe deplin. După ce au fost amenințați că-și vor pierde locurile de muncă, în data de 24 ianuarie a fost organizată o ședință la Primăria Capitalei. Sindicaliștii și reprezentanții Consiliului de Administrație au discutat doleanțele șoferilor și vatmanilor, iar ei au fost de acord să-și reia activitatea.

„Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru și impactul asupra cetățenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022, ora 20.00, am avut o discuție cu membrii Consiliului de Administrație care au promis că analizează doleanțele salariaților în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou și autobază, celelalte enitiți, iar salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului.

Sindicatul Transporturilor București a preluat problematica ridicată în această perioadă și va face demersuri către autoritățile decidente în vederea rezolvării acestora”, a transmis printr-un comunicat Biroul Permanent STB.

Traficul a revenit la normal în București, după 5 zile în care transportul a fost foarte dificil pentru cetățeni

Încă din prima zi a grevei sindicaliștilor, bucureștenii au resimțit din plin efectele lipsei serviciilor de transportul comun de suprafață. Traficul a fost paralizat,  cetățenii au fost nevoiți să parcurgă pe jos kilometrii întregi pentru a ajunge la locul de muncă.

Astăzi, activitatea STB a fost reluată în capacitate de 90%, iar șoferii și vatmanii vor respecta programul de transport obișnuit.

„La ora 7:00, peste 90% din parcul de vehicule programat a ieșit în traseu, conform graficului de transport. După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala și a provocat daune financiare masive Societății de Transport Bucuresști, angajații au înțeles că nu pot ignora legea și obligațiile pe care le au față de cetățenii din zona metropolitană București Ilfov. Manipularea liderilor de sindicat, a căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătățirea condițiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineață. Angajații noștri au înțeles că trebuie să respecte legea și cetățeanul”, a informat marți dimineața STB.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: