Redactia.ro
Home » Știri » Angajații unui magazin au primit INTERZIS la baie de la șefa lor: ”Mai bine faci pe tine”

Angajații unui magazin au primit INTERZIS la baie de la șefa lor: ”Mai bine faci pe tine”

Recent, un incident survenit la un magazin din Torino, Italia, a stârnit un val de reacții negative pe internet, după ce un mesaj audio controversat al managerului magazinului a devenit viral. Mesajul, în care se cerea angajaților să evite mersul la toaletă în timpul orelor de lucru, a scos la lumină o serie de comportamente abuzive și a declanșat discuții aprinse despre drepturile angajaților.

Managerul magazinului, deranjat de faptul că unii angajați închid casele de marcat pentru a merge la toaletă, a decis să transmită un mesaj vocal prin WhatsApp.

Ce le-a transmis șefa angajaților săi

În înregistrare, angajații erau instruiți să se abțină de la a merge la baie, exceptând „motivele urgente și inevitabile”, pentru a evita deschiderea și închiderea frecventă a caselor de marcat. Mesajul a sugerat chiar că angajații ar trebui să se pregătească să își facă nevoile pe ei dacă nu respectă această regulă.

Mesajul audio a fost încărcat pe internet de către una dintre angajate și a atras imediat atenția publicului. Viralizarea rapidă a subliniat nu doar natura neobișnuită a cerințelor managerului, ci și o posibilă tendință de abuz în cadrul managementului magazinului.

„Nu te mai duci la baie, nu stai la muncă decât patru ore, mai bine faci pe tine. Deci casa este imposibil de gestionat”, a fost mesajul femeii.

Incidentul a ridicat semne de întrebare importante legate de drepturile angajaților și de standardele etice în cadrul locului de muncă. Experții în dreptul muncii au subliniat că astfel de cerințe pot fi considerate abuzive și ar putea contraveni legislației locale și internaționale despre condițiile de muncă.

Răspunsul companiei nu a întârziat să apară

În fața reacției publice, compania MD, care deține magazinul, a luat măsuri rapide suspendând managerul pe termen temporar. Compania a declarat că nu tolerează asemenea comportamente și că incidentul este în curs de investigare. Această decizie a fost văzută ca o încercare de a restabili încrederea în politica internă a companiei și de a demonstra angajamentul față de un mediu de lucru respectuos.

Sursele indică faptul că acest incident nu a fost o abatere izolată, ci partea vizibilă a unui model de comportament problematic din partea managerului. Această revelație a intensificat criticile față de supervizarea și formarea managerilor în cadrul companiei.

După ce incidentul a câștigat publicitate, managerul a organizat o ședință cu angajații săi, recunoscând greșeala și cerând scuze pentru comportamentul său. Aceasta a explicat că presiunea și momentele de nervozitate au condus la acțiunile sale regretabile. Deși acest gest a fost bine primit de unii, pentru alții nu a fost suficient pentru a compensa stresul cauzat.

Scandalul a avut un impact negativ asupra imaginii companiei MD, provocând o posibilă scădere a încrederii consumatorilor. Aceasta a subliniat nevoia de politici mai clare și de formare îmbunătățită pentru manageri pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: