Redactia.ro
Home » Știri » Angela Merkel: „Rusia a făcut o mare greșeală”. Ce spune fostul cancelar al Germaniei despre Putin: „Este absolut inacceptabil”

Angela Merkel: „Rusia a făcut o mare greșeală”. Ce spune fostul cancelar al Germaniei despre Putin: „Este absolut inacceptabil”

Angela Merkel, fostul cancelar al Germaniei a declarat că nu există nicio justificare pentru „dispreţul brutal„ pe care Rusia îl are faţă de dreptul international, fapt dovedit de invazia din Ucraina, transmite CNN.

Merkel susține că Putin a încălcat total regulile dreptului international

„Atacul asupra Ucrainei a fost o mare greşeală din partea Rusiei şi o încălcare obiectivă a tuturor regulilor dreptului internaţional şi a tot ceea ce ne permite să trăim împreună în pace în Europa”, a declarat Merkel într-un interviu acordat jurnalistului german Alexander Osang, conform News.

„Dacă trecem prin secole şi spunem ce bucată de teritoriu aparţine cui, atunci vom avea doar război, iar acest lucru este absolut inacceptabil”, a adăugat ea.

Merkel: „Nu va fi posibil nici în viitor”

Merkel a declarat că nu îşi reproşează faptul că nu ar fi făcut suficient pentru a împiedica faptele lui Putin  în anii care au precedat invazia din data de 24 februarie.

„M-aş fi simţit foarte rău dacă am fi spus: „oh, cu acest om nu trebuie să vorbiţi deloc”, a spus fostul cancelar referindu-se la preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Nu vă puteţi ignora unul pe celălalt. Acest lucru nu va fi posibil nici în viitor”, a adăugat omul politic.

Angela Merkel îl respect pe Volodimir Zelenski

Merkel este convinsă că orice plan de a face din Ucraina un candidat la aderarea NATO în timpul mandatului ei ar fi fost echivalent cu o declaraţie de război, în perspectiva lui Putin.

Aceasta ăl caracterizează pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ca fiind „incredibil de curajos în lupta sa împotriva corupţiei”, dar „la acea vreme Ucraina era o ţară dominată de oligarhi”, ceea ce ar fi împiedicat-o să adere la NATO. „Şi de aceea am fost strict împotrivă”, a explicat ea.

Totuși Merkel și-a arătat respectul pentru „voinţa” de luptă a lui Zelenski:

„Răspunsul său la oferta de a putea părăsi ţara – Nu am nevoie de o plimbare, am nevoie de arme – a fost foarte clar şi, de asemenea, mi-a inspirat cu adevărat respect”, a mai spus Merkel.

Merkel: ”Ura lui Putin, ostilitatea lui Putin este împotriva modelului occidental”

„În cele din urmă, Ucraina este un ostatic geopolitic al Occidentului. Ura lui Putin, ostilitatea lui Putin este împotriva modelului occidental. Ostilitatea lui Putin este împotriva modelului democratic occidental”, a mai adăugat Merkel.

Merkel: „Uniunea Europeană să rămână unită”

Aceasta a adăugat și faptul că este pe deplin mulțumită că Germania a achiziționat recent drone armate din Israel:

„A fost o luptă foarte grea pentru a investi în descurajarea militară. Acesta este singurul limbaj pe care Putin îl înţelege”, a spus ea.

„Acum este foarte, foarte important ca Uniunea Europeană să rămână unită”, a adăugat fostul canclar german.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: