Redactia.ro
Home » Știri » Animalele care sunt ocrotite de lege în România. Ce spune legea

Animalele care sunt ocrotite de lege în România. Ce spune legea

GALERIE FOTO (8) Ras

După ce mai multe specii de animale precum, vulturul zăgan sau marmota au dispărut din țară, autoritățile din România au decis protejarea anumitor specii din țară noastră. Acestea sunt pe cale de dispariție, dar protejarea lor de către lege, le salvează de braconieri.

Animalele care sunt ocrotite de lege în România

Autoritățile din România au decis să aplice legea, care prevede ca unele specii de animale să fie ocrotite de vânat.Ei bine, mai multe tipuri de mamifere, pești, păsări și broaște vor fi protejate de lege în România.

Moronul, cel mai mare pește de apă dulce din lume, se află în apele României și sunt protejați de lege, din cauza faptului că acest tip de pește este vânat excesiv.

Morunii reprezintă ultima populație sălbatică din Marea Neagră, iar ei migrează în fluviile tributare pentru reproducere. Un astfel de pește a fost prins în anul 1890, pe brațul Sfântul Gheorghe, acesta cântărind 882 de kilograme.

Râsul a devenit și el protejat de lege, fiind cea mai mare felină europeană, iar în România trăiesc în jur de 1000 de exemplar.

Însă cu toate că acest animal este ocrotit de lege, mulți români îl vâneazăan de an pentru că ar produce pagube comunităților locale.

Specii de animale din România, pe cale de dispariție

Grivanul mic este cunoscut și sub denumirea de hamsterul românesc. El face parte din specia unică și endemică, iar în ROmânia trăiesc aproximativ 2.000 de exemplare. De asemenea, și acest animal mic este protejat de legea din țara noastră.

Grivanul mic

Balaurul dobrogean este considerat cel mai mare șarpe care trăiește în România. Conform specialiștilor, în țara noastră au fost găsite exemplare și de 2,5 m lungime.

Șarpele dobrogean nu este veninos și se hrănește cu mamifere rozătoare, șopârle, păsări și ouă. Acesta se poate găsi în Galați, Constanța, Buzău și Tulcea.

De asemenea, păsărea cu picioarele înalte, numai bune pentru deplasarea prin ape mai adânci este protejată de legea din România.

Piciorongul, este o pasăre pe cale de dispariția, iar autoritățile române au decis să o ocrotească. Cu ciocul lung, subțire și de culoare neagră, Piciorongul atrage întotdeauna atenția oamenilor. Cele mai multe Picioroange pot fi văzute în Delta Dunării.

Piciorongul

Zimbrul este legenda animală care a supraviețuit în codrii Maramureșului, până la jumătatea secolului al XIX-lea. În momentul de față, mai sunt câteva exemplare la noi în țară, precum și în alte țări.

Zimbrul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: