Redactia.ro
Home » Știri » Pământul rămâne fără animale. Populaţia de animale s-a înjumătăţit faţă de 1970

Pământul rămâne fără animale. Populaţia de animale s-a înjumătăţit faţă de 1970

Numărul vieţuitoarelor care trăiesc în pădurile din întreaga lume s-a redus cu cel puţin o jumătate în ultimii 50 de ani.

Vieţuitoarele din mediul forestier sunt vitale pentru menţinerea sănătăţii pădurilor şi junglelor, zone importante care înmagazinează dioxidul de carbon din atmosferă şi care ajută la reducerea schimbărilor climatice, se arată într-un raport publicat de organizaţia de mediu World Wide Fund for Nature (WWF) şi Zoological Society of London (ZSL).

Conform studiului efectuat asupra a 455 de populaţii din 268 de specii de vieţuitoare sălbatice care trăiesc exclusiv în mediul forestier, numărul acestora a scăzut în medie cu 53% din 1970, potrivit agenţiei Agerpres.

Cea mai mare ameninţare la adresa vieţuitoarelor sălbatice care trăiesc în păduri este reprezentată de pierderea şi distrugerea habitatului, în mare parte provocate de curăţarea terenurilor în vederea producţiei de bunuri de uz uman, dar şi de exploatarea forestieră nesustenabilă şi incendii de vegetaţie.

Alte pericole la adresa mamiferelor, amfibienilor, reptilelor şi păsărilor din mediul forestier sunt vânătoarea, schimbările climatice, introducerea speciilor invazive, comerţul ilegal cu animale şi prezenţa unor boli, se arată în raport.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: