Redactia.ro
Home » Știri » Steve Irwin, omagiat de Google. Cum a murit zoologul

Steve Irwin, omagiat de Google. Cum a murit zoologul

Celebrul Steve Irwin ar fi împlinit astăzi 57 de ani, iar Google omagiază cu un doodle acest moment. Zoologul australian a murit pe 4 septembrie 2006, după ce a fost înţepat în inimă de o pisică de mare.

Născut pe 22 februarie 1962 în Victoria, Australia, acesta a devenit rapid un superstar internaţional, graţie emisiunilor sale difuzate de Animal Planet sau Discovery.

Steve Irwin s-a făcut remarcat prin abilitatea sa de a interacţiona cu animalele şi prin curajul său deosebit, luptându-se inclusiv cu crocodili.

Mai ales după ce a apărut în filmul lui John Stainon, „Vânătorul de crocodili”, în anul 2002, naturalistul atipic a ajuns o stea internațională.

Cu atât mai mult, cu cât în peliculă juca în propriul său rol. Soţia sa, Terri Irwin, de origine americană, l-a susţinut în tot ce făcea, ba mai mult decât atât a participat alături de el la capturări de crocodili, în cadrul showului Crocodile Hunter.

Această emisiune a fost difuzată în 122 de ţări şi a fost vizionată de peste 200 de milioane de telespectatori la nivel global.

Graţie lui Steve Irwin a luat naştere fundaţia „Wildlife Warriors” și „International Crocodile Rescue”, iar în cadrul Australia Zoo se deschid Animal Planet Crocoseum, aviarul Rainforest și Templul Tigrilor.

Irwin a murit în anul 2005 în timp ce filma pentru un documntar care trebuia să se numească „Cele mai mortale creaturi ale mării”.

Cum a murit Steve Irwin

El se afla alături de cameramanul său, Justin Lyons, la Marea Barieră de Corali studiind animalele subacvatice când s-a petrecut tragedia.

Mergeam de câteva minute şi am găsit o pisică de mare mascul de aproape doi metri şi jumătate. Era fantastică. Am coborât din barcă, apa ne ajungea până la piept şi am început să plănuim ce aveam să facem.

Mereu plănuiam ce trebuie să facem când filmam sub apă„, rememorează acesta.Cameramanul a dezvăluit că a mai filmat pisici de mare şi că aceste creaturi nu sunt de loc agresive.

Cel mai probabil, însă, vietatea s-a speriat de Steve Irwin şi l-a înţepat cu acul otrăvit.

Fixasem camera asupra pisicii de mare, mă gândeam că va fi un cadru extraordinar, care sigur va apărea în documentar.

Dintr-odată s-a proptit în partea din faţă şi a început să înjunghie sălbatic cu ţeapa. Câteva sute de lovituri pe secundă.

Probabil a crezut că umbra lui Steve era umbra unui rechin tigru, care le atacă destul de frecvent.

Am urmărit pisica de mare în timp ce s-a îndepărtat. Mi-am dat seama ce s-a întâmplat abia când am întors camera spre Steve şi am văzut că stătea într-un lac de sânge„, a povestit Lyons.

Steve Irwin a murit pe loc, iar moartea sa a şocat întreaga planetă.Pe 22 februarie 2019, Google îl omagiază cu un Doodle special care cuprinde dragostea sa pentru animale.

Citeşte şi: Creatorul de modă Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani

Carmen Şerban rupe tăcerea după ce s-a scris că a murit: „Sunt în stare să facă orice”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: