Redactia.ro
Home » Stil de viață » Animalul care consumă alcool în fiecare zi! Poate să bea echivalentul a 5 halbe de bere 

Animalul care consumă alcool în fiecare zi! Poate să bea echivalentul a 5 halbe de bere 

Animalul care consumă alcool în fiecare zi! Poate să bea echivalentul a 5 halbe de bere 

Iată care este animalul care consumă alcool în fiecare zi! Poate să bea echivalentul a 5 halbe de bere.

Animalul care consumă alcool în fiecare zi

În mijlocul denselor păduri tropicale din Malaysia, trăiește un mic mamifer extraordinar – veverița arboricolă (Ptilocercus lowii). Această creatură adorabilă și aparent inofensivă are o caracteristică uimitoare care a captat atenția cercetătorilor și a fascinat lumea științifică: abilitatea de a consuma cantități surprinzătoare de alcool fără a avea efecte negative asupra sănătății sale.

Într-o lume în care majoritatea oamenilor evită consumul excesiv de alcool din cauza efectelor sale dăunătoare asupra sănătății, descoperirea că există o veveriță care poate „petrece” fără urmări a stârnit curiozitatea comunității științifice. Însă, acest comportament neobișnuit are o explicație științifică solidă.

Hrănirea veveriței arboricole se bazează în principal pe sevă, un lichid zaharat obținut din copaci. Acesta constituie principala sursă de energie pentru această specie, dar are un conținut de alcool surprinzător de ridicat. În timp ce seva este o sursă esențială de nutrienți, cantitatea de alcool din sevă este suficientă pentru a afecta alte creaturi, ceea ce face ca veverița arboricolă să fie unică în capacitatea ei de a metaboliza alcoolul.

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din California, potrivit escholarship.orgm, a analizat modul în care organismul veveriței arboricole reacționează la consumul de alcool. S-a descoperit că această veveriță are o cantitate neobișnuită de enzime hepatice care metabolizează alcoolul cu o eficiență remarcabilă. Astfel, animalul este capabil să transforme alcoolul în substanțe nepericuloase pentru corpul său într-un ritm mult mai rapid decât alte creaturi.

Poate să bea echivalentul a 5 halbe de bere

Datorită acestei abilități deosebite de metabolizare a alcoolului, veverița arboricolă poate consuma echivalentul a cinci halbe de bere fără să prezinte semne de intoxicare sau afectări ale sănătății. În timp ce această caracteristică unică este deosebit de fascinantă pentru comunitatea științifică, cercetătorii subliniază că nu trebuie să fie interpretată ca o justificare pentru consumul excesiv de alcool în rândul oamenilor.

Pe lângă comportamentul său neobișnuit de a bea alcool, veverița arboricolă are multe alte trăsături interesante. Aceasta este o specie solitară și nocturnă, ceea ce înseamnă că petrece majoritatea timpului în copaci, ascunsă de ochii prădătorilor. Blana sa strălucitoare și coada stufoasă o ajută să se camufleze perfect în mediul său natural. De asemenea, veverița arboricolă are gheare lungi și ascuțite, care o ajută să se agațe de trunchiurile copacilor cu ușurință.

Cu toate că veverița arboricolă poate bea echivalentul a cinci halbe de bere fără să aibă efecte negative, este important să ne amintim că acest lucru este specific acestei specii și că alcoolul poate fi extrem de dăunător pentru majoritatea animalelor și pentru oameni.

Astfel, veverița arboricolă (Ptilocercus lowii) este unul dintre cele mai uimitoare exemple ale diversității și adaptării speciilor în regnul animal!

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: