Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Animalul gigant din România, unic în Europa care uimește prin splendoarea sa. Are aproape 1.000 de kilograme

Animalul gigant din România, unic în Europa care uimește prin splendoarea sa. Are aproape 1.000 de kilograme

Animalul gigant din România, unic în Europa care uimește prin splendoarea sa. Are aproape 1.000 de kilograme. Iată detaliile!

Animalul gigant din România, unic în Europa care uimește prin splendoarea sa

Animalul unic din România care este cel mai mare în Europa este zimbrul, o specie impresionantă și emblematică. Cu aproape 1.000 de kilograme, acest mamifer este unul dintre cei mai mari din țara noastră și din Europa în ansamblu. Totuși, tristețea stă în faptul că zimbrul se află pe cale de dispariție, iar numărul său a scăzut drastic în ultimii ani.

Zimbrul și bizonul american au un strămoș comun, bizonul european, care a dispărut între timp. Cu toate că bizonul european este mai mare și mai puternic decât vărul său american, este mai vulnerabil din punct de vedere al îmblânzirii și al împerecherii cu vacile domestice. Acest lucru a contribuit la declinul populației de zimbri, care au dispărut în sălbăticie din România și din alte părți ale Europei.

Zimbrul, simbol al Europei

Cu toate acestea, zimbrul este considerat un simbol al Europei și a fost odată răspândit într-o mare parte din continent. Din păcate, vânătoarea intensivă a condus la decimarea populațiilor de zimbri în trecut. Totuși, numeroase organizații de mediu sprijină eforturile de readucere a zimbrului european pe pământurile sale ancestrale.

În România, există rezervații naturale care încearcă să crească populația de zimbri și să îi protejeze. Rezervația de la Dragoș-Vodă, Rezervația Neagra din județul Dâmbovița, Rezervația „Vama zimbrilor” din Vama Buzăului, Brașov, și alte locații precum Hațeg, Grădina Zoologică din Târgoviște, Reșița și Bârlad sunt printre acestea.

Eforturile de creștere a populației de zimbri în România

Eforturile de creștere a populației de zimbri au început în România în 1958, când două exemplare au fost aduse din Polonia și introduse în rezervația de la Hațeg. Grație colaborării dintre autorități, Băncii Mondiale, WWF România și Rewilding Europe, numărul zimbrilor din țara noastră a crescut. Potrivit datelor din 2020, există cel puțin 113 zimbri în România. În Polonia, conform datelor din 2019, populația de zimbri era de aproximativ 1.900. Reintroducerea și protejarea zimbrului în mediul său natural este o preocupare importantă pentru conservarea biodiversității și menținerea unui echilibru ecologic sănătos.

 

Sursa foto: turistprinromania.com

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: