Redactia.ro
Home » Știri » ANM a anunțat o nouă schimbare a vremii. Ce se va întâmpla de duminică

ANM a anunțat o nouă schimbare a vremii. Ce se va întâmpla de duminică

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat o nouă schimbare a vremii în România, care va afecta întreaga țară începând de duminică. În ultima perioadă, vremea a fost extrem de variabilă, cu temperaturi în scădere și precipitații prezente pe întreg teritoriul.

Cum va fi vremea în următoarele zile

În următoarele zile, însă, vremea se va încălzi temporar, oferind condiții similare celor de vară. Vineri și sâmbătă, temperaturile vor fi între 16 și 22 de grade, cu posibilitatea ca sâmbătă să se atingă chiar 24 de grade în unele regiuni.

Totuși, această încălzire nu va dura mult. De duminică, vremea se va răci brusc în majoritatea regiunilor țării, ducând la o scădere semnificativă a temperaturilor la începutul săptămânii următoare.

Elena Mateescu a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în perioada următoare.

”Astăzi vom consemna valori care nu vor mai atinge mai mult de 22 de grade Celsius. Doar 20 de grade acum la Brăila și Jimbolia, în timp ce în Capitala avem 14…15 grade, și 14 grade pe litoral.Mâine contăm pe un ecart de temperaturi între 16 până la 22 de grade și sâmbătă temperaturi ușor în creștere, posibil să ne apropiem de pragul unei zile de vară, 24 de grade”, a explicat Elena Mateescu.

”De duminică însă se va răcori în majoritatea regiunilor țării, astfel încât temperaturile, la începutul săptămânii următoare, cel puțin până la mijlocul acesteia, să înregistreze limite cuprinse între 14 până la cel mult 22…23 de grade și minime destul de coborâte, mai ales în depresiuni, acolo unde este posibil să consemnăm cel mult 12 grade. În partea de vest vom avea 12…13 grade, iar în capitală doar 8…9 grade”, a mai spus meteorologul.

Cod galben de vreme rea în România

ANM a emis o avertizare de cod galben valabilă până la ora 23:00, vizând Carpații Occidentali, vestul Meridionalilor, sud-vestul Transilvaniei și anumite zone din Banat. Se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică accentuată, cu averse torențiale și cantități de apă care pot depăși 20-25 l/mp, iar local chiar peste 40 l/mp.

Elena Mateescu a explicat că această instabilitate atmosferică va persista în perioada următoare, astfel încât românii trebuie să se pregătească pentru temperaturi variabile și condiții meteorologice schimbătoare.

”Astăzi avem o atenționare meteorologică de cod galben valabilă până în această seară, la ora 23:00. De această dată vorbim de Carpații Occidentali, vestul meridionalilor, dar și partea de sud-vest a Transilvaniei și local în Banat, de perioade de instabilitate atmosferică accentuată, care vor fi caracterizate prin averse torențiale și cantități de apă care pot depăși 20-25 l/mp, local peste 40 l/mp”, a concluzionat directorul Admistrației Naționale de Meterologie la Antena 3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: