Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Care este prognoza meteo pentru perioada 20 mai – 17 iunie 2024

ANM a făcut anunțul! Care este prognoza meteo pentru perioada 20 mai – 17 iunie 2024

Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni: De la ninsori la o revenire a verii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat recent prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, oferind detalii esențiale privind temperaturile și precipitațiile așteptate în România. Aceste estimări sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) și se bazează pe abaterile temperaturii aerului și ale cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

Săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024: Temperaturile și Precipitațiile pe Regiuni

În prima săptămână, prognoza meteo indică variații semnificative între diferite regiuni ale țării. Temperaturile medii ale aerului se vor situa peste mediile multianuale în jumătatea de nord a teritoriului. Aceasta înseamnă că locuitorii din nord se pot aștepta la o vreme mai caldă decât de obicei pentru această perioadă a anului. În schimb, în restul țării, regimul termic va fi ușor sub cel normal pentru această perioadă.

În ceea ce privește precipitațiile, regiunile vestice și sud-vestice vor experimenta cantități excedentare. Aceasta poate duce la o intensificare a fenomenelor meteo precum ploile torențiale și inundațiile locale. În schimb, restul țării va avea un deficit de precipitații, ceea ce poate afecta culturile agricole și rezervele de apă.

Săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024: Stabilitatea Temperaturilor și Deficitul de Precipitații

A doua săptămână aduce valori ale temperaturii medii apropiate de normele climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării. Există posibilitatea ca temperaturile să fie ușor mai ridicate în vest, nord și local în centru, oferind o vreme plăcută și stabilă.

Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, afectând în special zonele de deal și de munte. Acest deficit poate conduce la probleme în alimentarea cu apă și la o creștere a riscului de incendii de vegetație, în special în regiunile mai uscate.

Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024: Creșterea Temperaturilor și Deficitul Generalizat de Precipitații

În a treia săptămână, se anticipează o creștere a mediilor valorilor termice peste normele climatologice la nivelul întregii țări. Aceasta indică o perioadă de căldură peste medie, ceea ce poate influența negativ sănătatea populației și poate duce la un consum mai mare de energie electrică pentru climatizare.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, cu un impact mai pronunțat în regiunile sudice și estice. Aceasta poate agrava seceta în aceste zone, afectând agricultura și rezervele de apă potabilă.

Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024: Temperaturile Rămân Ridicate, Precipitațiile Ușor Deficitare

Ultima săptămână a prognozei indică faptul că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Acest lucru este valabil mai ales pentru regiunile sudice și estice, unde temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât de obicei.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în sudul și estul teritoriului, iar în restul țării va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă. Aceste condiții meteo pot menține stresul hidric în regiunile deja afectate de secetă și pot influența negativ dezvoltarea culturilor agricole.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: