Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Revin vijeliile și furtunile pe teritoriul României

ANM a făcut anunțul! Revin vijeliile și furtunile pe teritoriul României

Revin temperaturile caniculare și furtunile în acest weekend în România, care va fi împărțită, încă o dată, între căldură sufocantă și ploi torențiale. După un val recent de aer rece, termometrele vor începe din nou să arate valori în creștere.

Sâmbătă și mai ales duminică, termometrele vor indica valori termice ridicate, mai ales în sudul și vestul țării. Astăzi, maximele vor ajunge la 30 și chiar peste 30 de grade în aceste regiuni. Însă, de duminică, canicula se va instala cu adevărat. Valori de până la 35-36 de grade sunt așteptate în Oltenia, Muntenia și, posibil, sudul Moldovei, conform meteorologului Adminstrației Naționale de Meteorologie (ANM), Alina Șerban.

Revin furtunile în România

În ciuda acestui val de căldură, fenomene meteo intense precum furtuni și ploi torențiale vor marca nordul, nord-estul, centrul României și zona de munte. Duminică, aceste fenomene vor începe să se extindă și către alte regiuni.

Banatul, Crișana, Maramureșul și Transilvania vor fi de asemenea afectate, iar seara și noaptea se vor resimți și în alte regiuni. Potrivit meteorologului ANM, vom asista la acumulări de ploaie semnificative, cu 20-30, izolat chiar peste 40 de litri pe metru pătrat, însoțite de vijelii și căderi de grindină.

„Astfel de fenomene vor fi în extindere în Banat, în Crișana, în Maramureș și în Transilvania, iar seara și noaptea și în celelalte regiuni și deja vom vorbi de cantități mai însemnate de apă peste 20-30, izolat peste 40 de litri pe metrul pătrat și de data aceasta și de vijelii și căderi de grindină”, a transmis meteorologul ANM la Antena 3.

Se schimbă vremea peste tot în țară

Totuși, episodul de caniculă va fi scurt, conform previziunilor ANM. Începutul săptămânii viitoare va debuta cu vreme răcoroasă, cu maxime de 30 de grade doar în sudul României. În București, weekend-ul va fi caracterizat de căldură intensă și disconfort termic. Sâmbătă, se așteaptă maxime de 33-34 de grade, iar duminică, vor fi atinse valori de 35-36 de grade.

Vremea se va schimba în noaptea de duminică spre luni și în Capitală, odată cu sosirea unui front atmosferic. Prin urmare, temperaturile vor scădea, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor apărea.

„Toate acestea vor determina de altfel și o scădere a valorilor termice, astfel încât prima zi a săptămânii va debuta cu o vreme răcoroasă chiar pentru nordul și centrul teritoriului şi temperaturi de 30 de grade se vor mai înregistra doar în partea de sud a țării”, a adăugat Alina Şerban.

În ceea ce privește condițiile meteo de pe litoral, meteorologul Alina Șerban ne informează că vremea se încălzește, deși apa mării va rămâne rece.

„Pe litoral se încălzește, chiar dacă apa mării va rămâne totuși rece. În aer vom avea valori termice de 27-28, mâine poate chiar 30 de grade și nu va ploua cel puțin astăzi și mâine în zona litoralului”, a completat Alina Șerban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: