Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Vine înghețul! Cum va fi vremea de Bobotează

ANM a făcut anunțul! Vine înghețul! Cum va fi vremea de Bobotează

GALERIE FOTO (2)

ANM a făcut anunțul! Toată România așteaptă primii fungi de zăpadă. Ei bine, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cu va fi vremea în prima lună din noul an. Dar și când vom vedea primii fulgi de nea.

Conform datelor oficiale, vremea se răcește din ce în ce mai atre. Luni, 6 ianuarie vom avea temperaturi de de maxim 2 grade Celsius ziua, în timp ce noaptea se vgor înregistra până la -6 grade Celsius. Nici de Bobotează nu ne vom putea bucura de fulgii de nea. În zonele montane și submontane temperaturile vor fi mult mai scăzute, ajungându-se la valori de până la -12 grade Celsius.

ANM a făcut anunțul! Vine înghețul!

Pentru luna ianuarie, vremea va continua o curbă a răcirii. Asta până la sfârșitul săptămânii viitoare, când se va încălzi, ușor. Astfel, se vor înregistra temperaturi medii care nu vor depăși 5-6 grade Celsius.

În ceea ce privește ninsorile, vor avea loc căderi de zăpadă la munte. În mediul urban însă, vor apărea unele precipitații, pe fondul unor temperaturi cava mai ridicate decât pentru luna de mijloc a iernii.

Ce înseamnă Boboteaza

Boboteaza (Botezul Domnului) este sărbătorită pe 6 ianuarie şi, împreună cu ziua Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit pe 7 ianuarie, marchează finalul perioadei de 12 zile a sărbătorilor de iarnă, care încep în Ajunul Crăciunului. Ziua de 6 ianuarie reprezintă o sărbătoare importantă atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici. Creștinii occidentali comemorează în primul rând (dar nu numai) vizita magilor la nașterea Pruncului Iisus și astfel manifestarea fizică a lui Iisus către Neamuri. Ortodocșii comemorează botezul lui Iisus în râul Iordan, văzută ca o manifestare către lume a Fiului lui Dumnezeu (Arătarea Domnului).

Citește și: HOROSCOP DE WEEKEND! Ce ne-au rezervat astrele pe 4 și 5 ianuarie

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: