Redactia.ro
Home » Știri » ANM anunță schimbări majore în România. Ce temperaturi ne așteaptă în perioada următoare

ANM anunță schimbări majore în România. Ce temperaturi ne așteaptă în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă prognoză meteo, care arată schimbări semnificative în următoarea perioadă. Odată cu avansarea în luna octombrie, temperaturile vor scădea și se vor apropia de valorile normale pentru acest sezon, în special în regiunile din nord, nord-est și centru. După o perioadă de vreme mai caldă decât normal, toamna începe să își facă simțită prezența, iar climatul se va schimba considerabil.

Vremea în următoarea perioadă: 14 octombrie – 11 noiembrie 2024

Prognoza emisă de ANM pentru intervalul 14 octombrie – 11 noiembrie 2024 prevede temperaturi în scădere, în special în zonele nordice și centrale ale țării. În aceste regiuni, valorile termice vor coborî la limitele obișnuite pentru toamnă, în timp ce în restul țării temperaturile vor rămâne aproape de media normală pentru această perioadă. În general, cerul va fi variabil, cu mai multe zile senine, însă izolat se pot înregistra ploi slabe, în special în nord-vestul României.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări ocazionale în zonele de sud-vest, nord-est și în regiunile montane. Temperaturile maxime vor varia între 8 și 18 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 0 și 10 grade Celsius. Dimineața, există posibilitatea apariției ceții, în special pe arii restrânse.

„Săptămâna viitoare vremea se va rãci în nord, nord-est şi în centru, iar în restul zonelor valorile termice vor fi normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat în nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului în sud-vest, nord-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 10 grade. Dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţã”, a transmis ANM.

Vremea între 14 și 21 octombrie 2024

Pentru săptămâna 14 – 21 octombrie, ANM anunță temperaturi ce se vor încadra în limitele obișnuite pentru această perioadă în întreaga țară. Precipitațiile vor fi reduse, iar în zonele de sud-vest se va înregistra un deficit mai pronunțat de ploi. În schimb, în alte regiuni ale țării, precipitațiile vor fi puține sau chiar absente, favorizând o vreme stabilă, cu temperaturi plăcute în timpul zilei.

Prognoza pentru 21 – 28 octombrie 2024

În perioada 21 – 28 octombrie, temperaturile medii vor continua să fie aproape de valorile normale pentru acest interval, în toate regiunile țării. Deși temperaturile vor fi relativ constante, precipitațiile vor rămâne sub media obișnuită, în special în vestul și sudul țării. Aceste regiuni vor resimți mai puține ploi decât în mod normal, ceea ce poate influența ușor nivelul de umiditate din sol.

Vremea între 28 octombrie și 4 noiembrie 2024

Săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie 2024 va aduce, în mare parte, vreme stabilă, cu temperaturi în limitele climatice obișnuite pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi moderate și se vor înscrie în limitele normale pentru acest sezon. Vremea va continua să fie ușor răcoroasă, mai ales în timpul nopții și dimineața, însă zilele vor fi caracterizate de o atmosferă relativ stabilă, fără fenomene meteorologice extreme.

Cum va fi vremea în perioada 4 – 11 noiembrie 2024

În intervalul 4 – 11 noiembrie, se așteaptă temperaturi tipice pentru această perioadă, fără variații semnificative față de media anuală. Precipitațiile vor rămâne, de asemenea, la un nivel normal pentru luna noiembrie, fără episoade de ploi abundente sau fenomene extreme. Această perioadă va marca tranziția către sezonul de iarnă, dar, pentru moment, se anunță temperaturi moderate și precipitații în cantități obișnuite.

Toamna se instalează complet în România, aducând cu ea temperaturi mai scăzute și vreme variabilă. Deși nu se așteaptă fenomene meteo extreme în următoarea perioadă, este clar că temperaturile vor coborî la valori normale pentru acest sezon, iar precipitațiile vor fi reduse în unele regiuni, în special în sud-vestul țării. Este important ca cetățenii să fie pregătiți pentru zile mai răcoroase și dimineți cu ceață, iar tranziția către iarnă va deveni din ce în ce mai evidentă în săptămânile care urmează.

Astfel, pentru lunile octombrie și noiembrie 2024, vremea va fi, în general, stabilă și fără schimbări drastice, dar cu un climat răcoros și specific toamnei.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: