Redactia.ro
Home » Știri » ANM: Cod galben de ninsori şi viscol în 11 judeţe! România este cuprinsă de precipitații și polei

ANM: Cod galben de ninsori şi viscol în 11 judeţe! România este cuprinsă de precipitații și polei

Temperaturi ca în Siberia! Cea mai geroasă zi din an indică minus 25 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie au anunțat că în 11 județe din țară vom avea parte de Cod galben de ninsori viscolite, dar şi de precipitaţii mixte şi polei ce vizează restul regiunilor. Iată toate detaliile!

Cod galben de ninsori şi viscol în 11 judeţe!

Meteorologii ne anunță că urmează o perioadă demnă de luna decembire. În 11 județe din România, iarna își va face simțită prezența cu ninsori abundente de astăzi, 14 decembri, ora 18:00, până mâine dimineață 15 decembrie, ora 08:00.

„Pe parcursul nopții de miercuri spre joi (14/15 decembrie), în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. Se va depune strat de zăpadă și vor fi rafale de 70…90 km/h.

Îndeosebi în prima parte a nopții va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă în vestul și nord-vestul Oltenei, precum și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55…60 km/h”, transmite ANM. 

Județele vizate:

  • Alba;
  • Argeș;
  • Brașov;
  • Caraș-Severin;
  • Dâmbovița;
  • Gorj;
  • Hunedoara;
  • Mehedinți;
  • Prahova;
  • Sibiu;
  • Vâlcea.

România este cuprinsă de precipitații și polei

În intervalul 14 decembrie, ora 18 – 15 decembrie, ora 10:00, „în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest”, a mai avertizat ANM. 

Vremea în Capitală

Pentru zona Municipiului Bucureşti, în intervalul 14 decembrie, ora 18:00 – 15 decembrie, ora 10:00, meteorologii anunță că va ploua, iar cerul va fi mai mult noros. Totodată, vântul va sufla slab şi moderat până mâine dimineață. Temperatura minimă din Capitală va fi mult mai ridicată, de 2 – 3 grade, comparativ cu noaptea precedentă.

Ce înseamnă Cod galben?

Codul galben se referă la fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) care vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: