Redactia.ro
Home » Știri » ANPC a sancționat comercianții de băuturi răcoritoare după ce au constatat nereguli

ANPC a sancționat comercianții de băuturi răcoritoare după ce au constatat nereguli

ANPC a sancționat comercianții de băuturi răcoritoare după ce au constatat nereguli

 Autoritatea Națională pentru protecția Consumatorilor a sancționat cu peste 1 milion de lei comercianții de băuturi răcoritoare. Instituția a descoperit nereguli.

ANPC a sancționat comercianții de băuturi răcoritoare

ANPC a făcut un control în toate județele țării și în Capitală. Peste 682 de operatori economici au fost controlați, iar la 425 dintre aceștia au fost găsite nereguli.

Printre probleme se numără și deteriorarea ambalajelor, comercializarea produselor în afara datei durabilității minimale, lipsa elementară de identificare și caracterizare. De asemenea au depistat și nereguli în legătură cu neînscrierea denumirii sub care se vinde produsul și lipsa înscrierii termenului cu îndulcitori, deși aceștia erau scriși în lista ingredientelor.

ANPC a verificat o cantitate de 652,610 litri produse, din care 75,644 litri, reprezentând 11,6% din cantitatea controlată. Acestea nu se încadrau în ărevederile legale în vigoare ale ANM.

ANPC a oprit comericializarea produselor

Inspectorii ANPC au oprit și retras definiv comercializarea a 29,449 litri de băutură răcoritoare. Toate acestea valorau 43,353 lei și s-au dovedit a fi improprii consumului. Mai mult, 31,767 litrii de băuturi au fost oprite temporar de la comercializare. ANPC a aplicat 463 de sancțiuni contravenționale și 242 de amenzi,  în valoare de 1,012800 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

Citeste si:Un pacient internat la o secție de psihiatrie a murit electrocutat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: