Redactia.ro
Home » Știri » Antena 3 a chemat Ambulanţa pentru Mircea Badea. Paramedicii l-au tratat în direct

Antena 3 a chemat Ambulanţa pentru Mircea Badea. Paramedicii l-au tratat în direct

Postul Antena 3 a chemat Ambulanţa pentru Mircea Badea. Realizatorul de la emisiunea „În gura presei” a fost tratat în direct de paramedici.

Ca parte a campaniei „Mergi și măsoară-ți tensiunea”, doi asistenți au venit să-i măsoare tensiunea lui Mircea Badea, în direct, la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii „În gura presei”.

Cât a avut Badea tensiunea?

Tensiunea lui a fost 134/84 mm Hg, iar pulsul 76. După aproximativ 20 de minute, i-a fost măsurată, din nou, tensiunea. O avea 134/89 mm Hg.

Totul a făcut parte dintr-o campanie care promova prevenţia medicală. 29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii (World Heart Day). Este o ocazie pentru a ne gândi mai mult la sănătatea noastră şi în special la inimile noastre.

Presiunea sau tensiunea arterială este forța pe care o exercită sângele asupra pereților arteriali.

Ce este hipertensiunea?

Hipertensiunea arterială se definește prin valori ale tensiunii arteriale peste 140/90 mm Hg. Valori ale tensiunii arteriale peste 130/85 mm Hg sunt considerate la limită ( „normal înalt” în terminologia medicală) și trebuie urmărite de către medic!

Faptul că ați avut o valoare crescută nu înseamnă neapărat că suferiți de hipertensiune arterială. Tensiunea arterială este un parametru foarte variabil.

Ea poate crește în stări de agitație, oboseală, stres, după fumatul unei țigări sau după un efort fizic intens. Trebuie să îi spuneți medicului dacă aveați oricare dintre aceste probleme în momentul măsurării acelei valori crescute. Vi se va recomanda să repetați măsurătorile în condiții de repaus.

În general, tratamentul se începe abia după ce ne asigurăm că pacientul are cu adevărat hipertensiune arterială, adică după ce am eliminat posibilitatea unei greșeli de măsurătoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: