Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră din partea autorităților! Familiile numeroase primesc un ajutor financiar din partea statului

Anunț de ultimă oră din partea autorităților! Familiile numeroase primesc un ajutor financiar din partea statului

Cum a fost înșelat un vârstnic din Abrud cu un set de tacâmuri și oale?  A dat o avere pe ele

Prețurile au crescut în mai multe state și cheltuielile sunt tot mai greu de suportat de majoritatea oamenilor. Familiile nevoiașe, cu un număr mare de copii, sunt cele care fac față situației cel mai greu, motiv pentru care statul a decis să ia măsuri în acest sens. Autoritățile vor să îi sprijine pe locuitorii țării și le oferă acestora un ajutor financiar.

Bani de la stat pentru familiile cu peste trei membri

Dacă știm că România a optat pentru acordarea mai multor ajutoare sociale în contextul scumpirilor din ultima vreme, se pare că și Austria a optat pentru această tehnică. De curând, Guvernul a decis să majoreze subvenția pentru energie electrică și să ofere 105 de euro de persoană pentru familiile numeroase vulnerabile. Bonusul este disponibil doar pentru gospodăriile mari, cu peste trei persoane pe punct de măsurare.

Legea a intrat în vigoare în decembrie 2022 și se numește “subvenția pentru suplimentarea costului energiei electrice”. Aceasta prevede că primesc acești bani doar familiile cu mai mult de trei persoane, la care se adaugă 105 euro pentru fiecare persoană în plus. Părinții cu un copil nu primesc nimic, în timp ce familiile cu trei copii primesc 210 euro, fiind luate în calcul 5 persoane.

Vizate sunt și persoanele care dețin în administrare ferme sau restaurante, al căror consum este redat de un singur contor.

“În plus, garantăm și frânarea costului energiei electrice pentru fermele sau restaurantele în care locuiești și conduci o afacere în același timp. De multe ori există doar un singur contor”, a subliniat președintele clubului ÖVP, August Wöginger, în timpul dezbaterii în curs din Consiliul Național.

Și România ia în calcul un ajutor pentru familiile numeroase

Și România ia în calcul să ofere familiilor numeroase un sprijin. Gabriela Firea, ministrul Familiei, a discutat cu Asociației Familiilor Numeroase (ASFANU) și are în plan să propună statului român să emită un card care să le aducă familiilor vulnerabile reduceri la alimente, transport, combustibil, servicii bancare sau educație.

Dacă va fi aprobată, legea se va aplica pentru familiile cu mai mult de trei copii, în contextul în care mulți își ratează viitorul din cauza neajunsurilor. Ministrul Familiei înțelege situația, spunând că provine dintr-o casă cu patru copii.

„Am discutat despre implicarea Ministerului Familiei în inițiative comune privind imaginea și recunoașterea familiei numeroase in societate, prin Legea familiilor numeroase, un Card pentru familiile numeroase, așa acum există în multe state europene, in baza căruia aceste familii sa aibă beneficii: reduceri la alimente, mașini, combustibil, servicii bancare, educație, îmbrăcăminte și încălțăminte, asigurări, turism, restaurante, servicii medicale.”, a declarat Gabriela Firea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: