Redactia.ro
Home » Știri » Noi vouchere de la stat pentru români! Despre ce e vorba și cine poate beneficia de ele

Noi vouchere de la stat pentru români! Despre ce e vorba și cine poate beneficia de ele

Noi vouchere pentru români de la stat! Despre ce e vorba și cine poate beneficia de ele

Românii ar putea beneficia de noi vouchere de la stat. Iată despre ce e vorba și cui vor fi acordate aceste vouchere dacă proiectul va fi aplicat.

Noi vouchere de la stat pentru români! Despre ce e vorba și cine poate beneficia de ele

Ministerul Justiţiei a anunţat vineri că a iniţiat procedura de consultare publică în cazul unui proiect care prevede că victimele infracţiunilor pot solicita un avans din compensaţia financiară. Voucherele vor fi acordate în limita a cinci salarii minime într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.

Iată postarea făcută pe pagina de Facebook a Ministerului Justiției.

𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗝𝘂𝘀𝘁𝗶𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝘃𝗮 𝗼𝗳𝗲𝗿𝗶 𝘂𝗻 𝗮𝗷𝘂𝘁𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝘃𝗶𝗰𝘁𝗶𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝘀𝘂𝗺𝗲 𝗲𝗰𝗵𝗶𝘃𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗰𝘂 𝟱 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗯𝗮𝘇𝗮̆ 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺𝗲 𝗯𝗿𝘂𝘁𝗲 𝗽𝗲 𝘁̦𝗮𝗿𝗮̆

Ministerul Justiției a inițiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire și decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum și a criteriilor de selectare a entităților publice și private înrolate în mecanismul de acordare și pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Justiției.

Proiectul operaționalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a ANABI, prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care reutilizează în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal.
Conform proiectului, victimele infracțiunilor pot solicita un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe țară. Voucherele vor fi acordate într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.
Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare etc.
Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea și decontarea acestor vouchere.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: