Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră! Masca obligatorie și în spații deschise! Ce alte restricții se vor aplica

Anunț de ultimă oră! Masca obligatorie și în spații deschise! Ce alte restricții se vor aplica

Islanda renunta la restrictiile anti-Covid

Vești de ultim moment în privința restricțiilor. CNSU a adoptat o hotărâre care prevede ca masca să devină obligatorie și în spații deschise. Ce alte restricții se vor mai impune și în ce condiții. 

Masca obligatorie și în spații deschise

Chiar în urmă cu câteva ore a fost publicat un document care reprezintă Hotărârea nr. 76 din 30.09.2021
privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19. Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a impus un set de reguli care trebuie respectate în cazul în care incidența depășește 6.

Conform Hotărârii programul  de funcționare al activităților economice este permis până la ora 24:00, iar în weekend, până la ora 22:00, atunci când incidența este între 6 și 7,5 la mie. În cazul în care incidența depășește 7,5 la mie, magazinele, restaurantele și alte activități se închid la ora 22.00.

Revine restricția care prevede ca localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Excepție de la această măsură sunt cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. În cazul localităților în care rata de infectare depășește 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Se propune ca programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, să se desfășoare doar în intervalul orar 5,00-22,00. În intervalul orar 22,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.„, arată documentul oficial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: