Redactia.ro
Home » Știri » Anunț din partea ANM! Vremea se schimbă radical în toată țara

Anunț din partea ANM! Vremea se schimbă radical în toată țara

Anunț din partea ANM!

Anunț din partea ANM! Meteorologii anunță că vremea se va schimba radical în Capitală, în următoarele zile. Prognoza de specialitate publicată arată că temperaturile vor ajunge de la 16 grade Celsius, până la -2 grade Celsius.

Anunț din partea ANM! Vremea se schimbă radical în toată țara

Anunț din partea ANM! Potrivit Administrației Națională de Meteorologie, vremea în Capitală se va schimba radical în următoarele zile. Astfel, în intervalul 10 februarie, ora 14.00 până 11 februarie, ora 08.00, vremea se va menține deosebit de caldă cu temperaturi maxime de aproape 16 grade Celsius și o minimă de 4-6 grade Celsius. De asemenea, cerul va fi variabil cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, dar condițiile de plaoie vor fi reduse. Totodată, specialiștii anunță că vântul va sufla slab și moderat.

Începând de joi dimineață, cerul se va înnora treptat, iar de-a doua zi, temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Conform ANM, în prima parte a zilei de vineri, va ninge temporar, iar valorile termice vor fi în scădere bruscă și accentuată, de la 14 până la 16 grade Celsius în după-amiaza zilei de joi spre valori cuprinse între -2 grade și -1 grad, la începutul zilei de vineri.

Tot miercuri, ANM a emis trei atenționări Cod galben de precipitații însemnate cantitativ, răcire accentuată a vremii, intensificări ale vântuluui, viscol și polei, valabile până vineri la orele prânzului în județele din centrul vestul și nord-vestul țării, după care în întreaga țară.

Vremea se va răci începând de vineri

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis două atenționări de vreme severă în zilele de weekend. În jumătatea de nord vor predomina ninsorile, iar în nord-est va fi ger chiar și pe parcursul zilei. Meteorologii anunță că la început va ninge în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova, dar și în zonele montare. De asemenea, și în Dobrogea și Muntenia va ninge. Se va depune un strat de zăpadă, pe alocuri consistent, iar local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în tot teritoriul, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporat peste 70-80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. Mai mult, vântul își va face simțită prezența și la munte, unde va sufla tare, cu rafale de peste 70-90 km/h. Pe parcursul săptămânii, vremea se va menține rece, local geroasă în special pe timpul nopții și dimineții, iar vântul va mai avea intensificări.

Specialiștii ANM au anunțat că ploile de miercuri se vor transforma joi în ninsori abundente și vremea va deveni cam neplăcută. O masă de aer rece va acoperi jumătatea de nord a continentului, iar din 11 februarie aerul se extinde în centrul, estul și în sud-estul Europei. La munte va fi iarăși viscol, iar noaptea se anunță geroasă în cea mai mare parte a țării, iar ploile apar în jumătatea de vest, dar seara și noaptea se vor transforma în ninsori. Temperaturile vor scădea simțitor de la o zi la alta, iar nopțile se anunță geroase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: