Redactia.ro
Home » Știri » Anunț extraordinar pentru toți cei care au cont la bancă! Ce se va întâmpla de astăzi

Anunț extraordinar pentru toți cei care au cont la bancă! Ce se va întâmpla de astăzi

Anunț extraordinar pentru toți cei care au cont la bancă! Ce se va întâmpla de astăzi

Anunț extraordinar pentru toți cei care au cont la bancă! Ce se va întâmpla de astăzi. Florin Cîțu, ministrul finanțelor a transmis pentru toți posesorii de carduri că de astăzi, toate propririle pe conturile bancare vor fi ridicate.

Anunț extraordinar pentru toți cei care au cont la bancă! Ce se va întâmpla de astăzi

Potrivit Capital.ro, ministrul Finanțelor a declarat că începând de astăzi, 3 februarie, propririle pe conturile bancare vor fi ridicate. OG nr. 5/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/205 privind Codul de procedură fiscală cuprinde mai multe modificări la regimul popririlor.

Marți, Guvernul a adoptat o ordonanță că schimba codul de procedura fiscală, în vederea simplificării procedurilor de administrare a creanțelor fiscale. Adică, s-a făcut reglementarea instituirii și ridicării popririi în mod electronic, astfel încât suma să fie ridicată la îndelestulare sumei poprite.

Cum se procedează

Ministrul finanțelor precizează că poprirea se face în câteva ore.

Cât mai repede înseamnă aproape imediat. Există un algoritm care ordonează conturile în funcţie de sumele din conturi şi apoi se face poprirea în funcţie de suma din conturi şi se opreşte după ce s-a îndestulat, s-a luat toată suma. Apoi toate conturile sunt eliberate. Mai puţin de câteva ore, se poate face instant, înţeleg că sistemul poate să lucreze aproape instant, deci nu o să existe 24 de ore sau nici măcar o oră. În cel mult 24 o face, şi azi. Modul electronic e să o facem în cel mult o oră. Va fi notificată şi banca şi angajatorul”, a explicat Cîţu.

„În cazul popririlor înfiinţate de organul fiscal central, instituţiile de credit efectuează plata sumelor indisponibilizate în contul special deschis la Trezoreria Operativă Centrală, cu indicarea numărului de evidentă a plăţii, în termenul stabilit prin ordin al ministrului finanţelor publice. În situaţia în care numărul de evidenţă a plăţii este completat eronat, suma se restituie instituţiei de credit de către Trezoreria Operativă Centrală”, arată o modificare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: